Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ČSAD Autobusy Plzeň v kraji pějí labutí píseň

PLZEŇSKÝ KRAJ - ČSAD Autobusy Plzeň již tuto sobotu končí jako hlavní dopravce v Plzeňském kraji. Po desetiletích provozu jej na základě výběrových řízení od neděle 14. června vystřídá nový dopravce, společnost Arriva.

Cestující se od neděle budou vozit 300 novými moderními autobusy, každý pracovní den dopravce Arriva zajistí 3800 spojů...


Flotila autobusů ČSAD Autobusy Plzeň v Plzni u hlavního nádraží (11. června 2020, Filip Vlček)

Dopravní obslužnost Plzeňského kraje čeká od neděle 14. června radikální proměna. Stávající dopravce ČSAD Autobusy Plzeň končí jako monopolní dopravce v Plzeňském kraji a s ním končí také poměrně pestrý vozový park, který si zejména v posledních dnech oblíbili dopravní fanoušci. Ti se soustředili na největší množství vypravovaných Karos v rámci České republiky. Řadu autobusů dopravce nabídne k prodeji, část vyřadí nebo rozdělí v rámci holdingu Z-Group.

Společnost Arriva Střední Čechy, která vyhrála výběrové řízení na zajištění dopraví obslužnosti v Plzeňském kraji na následujících deset let, bude cestující vozit ve 145 standardních autobusech Iveco Crossway, dále v 92 standardních autobusech značky MAN, 66 kapacitních autobusech značky Setra a ve 12 malých autobusech Dekstra. "Každý pracovní den odveze cestující téměř 3800 spojů na na 235 linkách, včetně čtyř linek městské hromadné dopravy," podotkl tiskový mluvčí Arrivy Martin Farář s tím, že obsluhováno bude 2340 zastávek. 


Některé novější autobusy si dopravce ponechá (11. června 2020, Filip Vlček)

Od 14. do 30. června bude v autobusech platit jednotné akční promo jízdné 12 Kč na jakoukoliv cestu. Aby si mohli cestující v Plzeňském kraji vyzkoušet nové vozy, bude v uvedeném termínu v autobusech platit akční promo jízdné. Jakákoliv cesta jedním autobusovým spojem vyjde na 12 korun, ať již pojede cestující autobusem ze Sušice do Klatov, nebo z Tachova do Plané. Zároveň budou platit také státní slevy, takže student zaplatí pouze tři koruny.

Od 1. července pak začne v celém kraji platit nový přestupní tarif Plzeňského kraje. Jedna jízdenka bude platit na autobus, vlak i vybrané městské dopravy. Nový tarif sjednotí ceny jízdného v autobusech i vlacích. "Maximální cena základní přestupní nezlevněné jízdenky bude 72 korun, například ze Železné Rudy nebo Sušice do Plzně. Z Rokycan, Třemošné, Dobřan nebo Nýřan do Plzně bude jízdenka stát 26 korun," uvedla příklady Zdeňka Kmochová ze společnosti POVED, organizátora veřejné dopravy v Plzeňském kraji s tím, že všechny uvedené jízdenky platí současně na MHD v Plzni.


Autobus Karosa zachycený v Kralovicích (11. června 2020, Filip Vlček)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!