Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeňský půl rok byl v MHD plný novinek

PLZEŇ - Chytré označníky, pohodlnější nabíjení Plzeňské karty nebo trolejbusy s přídavným bateriovým pohonem. To jsou jen některé z letošních novinek, které mohou ocenit cestující MHD v Plzni.

A další novinky představí Plzeňské městské dopravní podniky ještě před koncem roku. Je opravdu ještě se na co těšit...


Městská doprava v Plzni se dočkala řady novinek (3. června 2016, Jakub Klimeš).

Přívětivější a jednodušší se od nového roku stal e-shop Plzeňské karty. Došlo totiž k odstranění poslední bariéry při nabíjení nové Plzeňské karty orientované na výšku s čárovým kódem právě prostřednictvím e-shopu. Od ledna je možné potvrdit e-shopové transakce přímo ve vozech Plzeňských městských dopravních podniků.

"Jsme rádi, že našim dlouhodobým zákazníkům, především předplatitelům, můžeme nabídnout tento komfort při nabíjení předplatného nebo elektronické peněženky," řekl Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků. "V několika jednoduchých krocích si teď naši zákazníci mohou nahrát kartu z pohodlí domova a transakci potvrdit při jejich běžné cestě MHD," dodal Kraus.

Spuštění nového odbavovacího místa bylo v únoru skvělou zprávou pro zájemce o Plzeňskou kartu. V budově Úřadu městského obvodu Plzeň 4 je možné podání žádosti o vydání nové Plzeňské karty nebo její výměnu. Kromě podání žádostí je na tomto místě také možnost nabití předplatného nebo elektronické peněženky.


Nové trolejbusy umožnily vyřadit ty staré (19. června 2016, Jakub Klimeš).

V únoru začalo jezdit v plzeňských ulicích 7 nových trolejbusů 26Tr Solaris s nezávislým zdrojem pohonu v podobě trakčních baterií, které nahradily trolejbusy typu 14Tr a 21Tr s dieslovými pomocnými pohony. Jsou nejen komfortnější pro cestující, ale zároveň také šetrnější k životnímu prostředí. Nejčastěji jsou zatím nasazovány na linku číslo 13, která dopravně obsluhuje NC Olympia bez trolejového vedení.

V pilotním projektu instalovala v březnu Správa veřejného statku města Plzně první inteligentní označník, který mohou ocenit cestující na tramvajové zastávce Plzeňka. Elektronický označník ukazuje cestujícím čekajícím na zastávce čas odjezdu nejbližšího spoje, v případě mimořádné události zasílá dispečink Plzeňských městských dopravních podniků také navíc aktuální informace o dopravní situaci na spodní řádek displeje. Chytré označníky navazují na již osvědčený systém inteligentních zastávek.


PMDP se také přidaly k celonárodnímu projektu ztrát (30. června 2016, Jakub Klimeš).

A na začátku března se Plzeňské městské dopravní podniky připojily k celonárodní databázi ztrát a nálezů www.eztraty.cz. Seznam věcí nalezených ve vozech či na zastávkách městské hromadné dopravy je nyní k dispozici na webových stránkách Plzeňských městských dopravních podniků či přímo na webových stránkách projektu.

"Do konce roku připravujeme ještě další novinky, které by měly zvýšit komfort pro naše zákazníky. Bude se jednat především o oblast informací o MHD, a to i v reálném čase," avizovala Kateřina Fránová, tisková mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků. "Věříme, že cestující všechny novinky hodnotí pozitivně i přes současnou složitou dopravní situaci, kdy všichni pociťujeme dopady rozsáhlých rekonstrukcí na dopravu v Plzni," uzavřela.


A také v druhé půlce roku se cestující dočkají novinek (29. května 2016, Jakub Klimeš).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!