Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeň chystá stavbu autobusového terminálu

PLZEŇ - Rada města zablokovala finance z fondu města pro financování dotovaných projektů na akci Přestupní uzel Plzeň/Šumavská - autobusový terminál. Pokud záměr schválí zastupitelé, bude vyblokováno 161,5 milionu.

Plzeň by ráda na nové autobusové nádraží získala dotaci z ITI, stavba by měla být dokončena do konce září příštího roku...


Prostor plánovaného terminálu Šumavská (8. dubna 2017, Jakub Klimeš).

"Usnesením zastupitelstva letos v únoru jsme schválili podání žádosti o dotaci na projekt. Pro dodržení předpokládaného konečného termínu dokončení stavby je nutné stavbu zahájit nejpozději 1. srpna 2017, přičemž předpokládaná délka realizace je 13 měsíců," uvedl ekonomický náměstek plzeňské radnice Pavel Kotas. Vzhledem k tomu, že pro dodržení uvedených lhůt je nezbytné zahájit zadávací řízení na výběr zhotovitele stavby a následně i samotnou realizaci stavby ještě před vydáním rozhodnutí o poskytnutí dotace, je navržena výjimka pro použití Fondu města Plzně pro kofinancování dotovaných projektů na financování tohoto projektu.

Ta se aplikuje v případě, že žádost o dotaci úspěšně projde závěrečným ověřením způsobilosti pro integrované projekty. Konečné rozhodnutí o přidělení dotace z ITI trvá 9 až 12 měsíců a právě z tohoto důvodu muselo město přistoupit k předfinancování a zahájení realizace ještě před přidělením dotace.


Dnes jsou v místech pouze zastávky městské dopravy (8. dubna 2017, Jakub Klimeš).

Plzeň na základě provedené blokace zahájí zadávací řízení na výběr zhotovitele stavby, přičemž samotné stavební práce budou zahájeny až na výslovný pokyn města jako objednatele. Tento pokyn bude zhotoviteli stavby udělen až poté, co žádost o dotaci úspěšně projde závěrečným ověřením způsobilosti pro integrované projekty. Stavba potrvá nejdéle 13 měsíců a skončí v nejdéle příští rok v září.

"Záměr na výstavbu přestupního uzlu v Šumavské ulici byl v orgánech města poprvé projednán v roce 2010, v roce 2017 je snahou města zahájit stavbu tohoto uzlu co nejdříve. V roce 2018 bude 1. září dokončena klíčová část 2. stavby železničního uzlu Plzeň a znovu otevřena Mikulášská třída pro dopravní provoz. Je v zájmu občanů města, ale především v zájmu občanů Plzeňského kraje, aby v době celostátní změny jízdních řádů veřejné dopravy, mohly být autobusové spoje již vypravovány z nového terminálu. Terminál bude sloužit jak občanům, kteří do Plzně dojíždí za studiem, tak za prací," uvedl Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. 


Terminál by by blízko hlavního nádraží (8. dubna 2017, Jakub Klimeš).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!