Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaje v Mikulášské ulici nahradily bagry

PLZEŇ - S problémy při cestování městskou dopravou musí ještě až do pátku počítat cestující v Plzni. Kvůli postupující rekonstrukci železničních mostů v Mikulášské ulici v části města zastavena tramvajová doprava.

Dlouhodobá rekonstrukce mostů je investiční akcí Správy železniční dopravní cesty v rámci přestavby plzeňského nádraží...


Stavební práce hned druhý den výluky (2. března 2017, Jakub Klimeš).

Dlouhodobá rekonstrukce dvou železničních mostů v Mikulášské ulici přiléhajících k hlavnímu nádraží v Plzni omezuje dopravu v Plzni. Od 1. března se k dlouhodobým omezením přidalo také jedno krátkodobé, které potrvá až do pátku 10. března.

Stavbaři totiž musí upravit tramvajovou trať tak, aby bylo možné zachovat tramvajovou dopravu také během samotné rekonstrukce mostů, a proto museli tramvaje na několik dnů zastavit. Z toho důvodu je tramvajový provoz přerušen mezi zastávkami Náměstí Republiky a Mikulášské náměstí, a v tomto úseku je nahrazen autobusovou dopravou, která navíc jezdí po objízdné trase.


Náhradní dopravu zajišťuje nejnovější Solaris (1. března 2017, Jakub Klimeš).

Tramvajové linky číslo 1 z Bolevce, respektive 2 ze Skvrňan jsou ukončeny v zastávce Náměstí Republiky, kde si cestující musí přestoupit na náhradní autobusovou dopravu označenou jako 1/2A. Zatímco tramvaje pak pokračují přes obratiště U Zvonu zpět na Náměstí Republiky, odkud pokračují zpět, autobusy jedou přes Anglické nádraží, dočasnou zastávku Hlavní nádraží a Mikulášskou na Mikulášské náměstí. 

"Cestující si po přestupu mezi tramvajemi linek číslo 1, 2, 1X a 2X a autobusy náhradní dopravy 1/2A označí jízdenku na opačném konci. V případě jízdy se dvěma přestupy mezi tramvají a náhradním autobusem si cestující označí jízdenku pouze v tramvajích," uvedla mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků Kateřina Fránová.


Mezi centrem a Mikuláškým náměstí jezdí autobusy (2. března 2017, Jakub Klimeš).

V úseku Mikulášské náměstí - Slovany je zajištěna tramvajová doprava linkou 1X, z Mikulášského náměstí na Světovar je pak zachován tramvajový provoz díky lince číslo 2X. Na tyto linky jsou nasazovány výhradně obousměrné tramvaje, které na Mikulášském náměstí obrací díky dočasně instalované povrchové výhybce.

Výjimkou byl čtvrtek 2. března, kdy Plzeňské městské dopravní podniky testovaly nasazení dvou tramvají T3 spřažených zády k sobě, která umožňuje přepravu cestujících je v předním voze. Tato souprava je ale připravena jen jako záložní.


Na linkách 1X a 2X jezdí obousměrné tramvaje (2. března 2017, Jakub Klimeš).

Cílem projektu, za kterým stojí Správa železniční dopravní cesty, je modernizace železniční stanice, zejména dvou železničních mostů přes ulici Mikulášská, součástí bude i rekonstrukce Mikulášské ulice včetně celého prostoru přednádraží. Po dokončení stavby nabídne železniční uzel Plzeň zrekonstruovaná nástupiště, nový podchod s napojením na nový autobusový terminál, radnice pak akce využije k zahloubení Mikulášské ulice.

Čtěte také...
- Mikulášskou ulici zavře dlouhá oprava mostů (vydáno 20. ledna 2017).
- Mikulášskou ulicí dočasně nejezdí ani tramvaje (vydáno 1. března 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Tramvajová doprava bude během většiny prací zachována (1. března 2017, Jakub Klimeš).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!