Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Muzeum zpřístupní nový depozitář autobusů

VYSOKÉ MÝTO - V rámci rekonstrukce areálu bývalé zemědělské školy vznikl prostor pro deponaci historických autobusů Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě. Ty si bude možné prohlédnout již koncem května. 

Celkem sedm z osmi historických autobusů si budou moci zájemci prohlédnout v rámci akce Muzejní noc, která se koná 31. května od 18.00 hodin...


Nový depozitář Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě (květen 2024, Pardubický kraj)

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která se zabývala halou v zadní části areálu, stavbu nyní čeká kolaudace. Jedna část haly bude sloužit Střední průmyslové škole stavební pro odbornou výuku a druhá část je depozitářem pro velkou techniku Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě. Historické autobusy jsou už na místě a brzo je budou moct zhlédnout i návštěvníci.

"Rekonstrukce haly nám umožnila vyklidit historickou budovu, která bude hlavním sídlem budoucího Technického muzea Pardubického kraje. První etapa stála náš kraj 31 milionů korun. Brzy budeme znát vítěze výběrového řízení na zhotovitele druhé etapy, která byla předběžně vyčíslena na 183 milionů korun. Pardubický kraj na projekt získal dotaci z evropských fondů ve výši 132 milionů korun. Harmonogram počítá s předáním staveniště v červenci, termín pro dokončení je konec srpna příštího roku," uvedl náměstek hejtmana pro investice a kulturu Roman Línek.


Nový depozitář Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě (květen 2024, Pardubický kraj)

Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě tam postupně opouští pronajaté garáže a haly ve Vysokém Mýtě a okolí. V novém areálu získává důstojné a kvalitní prostory pro tu část své sbírky, která obsahuje historické autobusy a další větší techniku. "Celkově naše muzeum vlastní osm autobusů, do rekonstruované haly jsme přesunuli sedm z nich. Vedle toho tu návštěvníci uvidí i dvě hasičská auta, jednak Pragu RN a jako zajímavost i Tatru 613 předělanou pro hasičské účely," řekl pak ředitel muzea Jiří Junek. "Zároveň se můžeme pustit do restaurování některých dopravních prostředků, protože už nyní máme jistotu, že po opravě se vrátí do prostor s vhodným prostředím a odpovídajícími klimatickými podmínkami a nebude hrozit jejich opětná degradace," dodal.

Depozitáře s velkou technikou v tomto areálu budou po dobu stavby otevřeny zatím jen příležitostně. "Poprvé pozveme zájemce do haly o Muzejní noci 31. května od 18.00 do 22.00 hodin. A takovou perličkou tohoto dne bude prohlídka vězeňského autobusu z roku 1996," dodal za Pardubický kraj coby zřizovatele muzea Roman Línek. V rámci Muzejní noci bude rovněž zdarma otevřena expozice Vysoké Mýto světové a výstava Kluci a holky na čtyřech kolech.


Nový depozitář Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě (květen 2024, Pardubický kraj)

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!