Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jízdenky v pardubické MHD od dubna podraží

PARDUBICE - O korunu navíc při platbě kartou si od dubna připlatí cestující za jízdenku, pokud pojedou více než tři zastávky. Cena takové jízdenky u řidiče se pak zvedne o 15 korun na rovnou padesátikorunu. 

Radnice schválila nový tarif městské hromadné dopravy, který začne platit od 1. dubna, ceny se zvednou u všech druhů jízdenek včetně předplatních...


Cestující si od dubna v MHD připlatí (11. července 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

S účinností od 1. dubna dojde ke změnám v cenách jízdného MHD v Pardubicích, a to v reakci na nárůst nákladů spojených se zvýšením sazby daně z přidané hodnoty (DPH) a regulovanými cenami za distribuci elektrické energie. "Oproti roku 2023 se nám zvýší daňový odvod státu o 2,5 milionu korun. V tomto objemu bude tedy snížen výnos z tržeb. Pokud k tomu přidáme i skutečnost, že regulované ceny za distribuci elektrické energie přinesou finanční zatížení pro společnost ve výši cca 2,1 milionu korun, tak celkový dopad těchto změn na bilanci hospodaření naší společnosti je odhadován na částku nejméně 4,6 milionu korun," objasnil nutnost změn cen jízdného ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán.

"Ke změnám cen jízdného jsme dospěli po citlivé úvaze. Důsledky vládního daňového balíčku jsme pro občany nepromítli v celém rozsahu. Nechceme totiž ještě více zatížit rodinné rozpočty občanů Pardubic, kteří nejčastěji využívají dlouhodobé jízdenky. Ty časové na 30 a více dní zůstávají ve stejné výši," uvedl náměstek primátora zodpovědný za dopravu Jan Hrabal s tím, že k tarifním změnám dochází u jednotlivého a časově krátkodobého jízdného.


Podraží všechny druhy jízdenek (11. července 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Míra navýšení se odvíjí od způsobu platby. Například v Zóně I, kdy zákazník ujede víc než tři zastávky, se v roce 2023 platilo kartou 17 korun, papírová jízdenka vyšla na 22 korun a při platbě u řidiče zákazník zaplatil 35 korun. Nové ceny budou 18 korun (karta), 25 korun (papírová jízdenka) a 50 korun platba u řidiče.

"Roční občanské jízdné zůstává průměrně na necelých 11 korunách za den, zlevněné necelých 7 korun za den, studentské necelých 6 korun za den a žákovské pouze 1,34 koruny za den. Je třeba doplnit, že novinkou pro cestující je, že první přestup je nově zdarma. Tím kompenzujeme i možný diskomfort během nutných změn linkového vedení vinou většího objemu dopravních staveb na území města," dodal Hrabal s tím, že statutární město Pardubice přispívá Dopravnímu podniku města Pardubic na dopravní obslužnost částkou ve výši 292 milionů korun.


Zdražení radnice vysvětluje pokrytím nákladů (11. července 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!