Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pardubický kraj: Veřejnou dopravu neomezíme

PARDUBICE - Obavy z toho, že kraj od nového roku razantně sníží dotace na zajištění dopravní obslužnosti, nejsou na místě. Potvrdil to Krajský úřad Pardubického kraje, který uvedl, že nehodlá ani snižovat počty spojů.

Kraj ovšem doplnil, že ke změně by mohlo dojít od března příštího roku na trasách, kde jezdí duplicitně jak krajské autobusy, tak MHD...


Za hranice města Pardubic jezdí i trolejbusy (11. prosince 2018, František Živnůstka)

Město Pardubice prezentovalo obavy, že Pardubický kraj plánuje razantním způsobem snižovat finanční prostředky na zajištění regionální dopravy v kraji. Tu přitom objednává u jednotlivých dopravců, včetně Dopravního podniku města Pardubic. "Informace o omezení regionální dopravy, jejímž objednavatelem je kraj, mě nemile zaskočila. Spoje Dopravního podniku města Pardubic, které do okolních obcí v rámci kraje zajíždějí, přitom musí někdo financovat, buď právě kraj, nebo obce samy," řekl náměstek primátora zodpovědný za oblast dopravy Petr Kvaš.

Vedení města dále uvedlo, že je připraveno jednat se starosty okolních obcí o formách kompenzace. "Jak Dopravní podnik města Pardubic, tak statutární město Pardubice jako jeho majoritní akcionář se nebrání jednání, jak tuto situaci vyřešit. Město se však musí chovat jako řádný hospodář, nemělo by dotovat spoje, které zajíždějí do okolních obcí," podotkl primátor Pardubic Martin Charvát s tím, že rok 2021 bude pro rozpočty obcí i krajů nepříznivý a náročný.


Veřejnou dopravu v kraji dotuje krajský úřad (11. prosince 2018, František Živnůstka)

Pardubický kraj se ale proti tvrzení ohradil s tím, že omezování počtu spojů v regionální dopravě neplánuje. "Celkově v kraji řešíme 16 milionů kilometrů v autobusové dopravě ročně. Dopravní podnik města Pardubic patří mezi dopravce, u kterých objednáváme zajištění meziměstské autobusové dopravy v okolí krajského města, a to ročně v objemu 180 tisíc kilometrů. K tomu navíc objednáváme téměř 130 tisíc kilometrů trolejbusové linky číslo 3 přes Rybitví do Lázní Bohdaneč," uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. "Informace města, že kraj bude muset razantním způsobem snižovat finanční prostředky na zajištění regionální dopravy v kraji, mne velice překvapila, protože se nezakládá na pravdě," řekl Kortyš.

Již delší dobu probíhají jednání s Dopravním podnikem města Pardubic a starosty obcí v okolí krajského města, aby se našlo optimální řešení na linkách, kde kromě našich modrých regionálních autobusů jezdí také pardubická městská hromadná doprava. Jedná se například o linky 9, 18 či 24. Naši dopravci tyto trasy obsluhují za 25 korun na kilometr, zatímco dopravní podnik požaduje po kraji až 40 korun na kilometr. "Je tak možné, že posílíme meziměstské autobusy na úkor objednávky městské dopravy," dodal Kortyš s tím, že k dílčím změnám by mohlo dojít příští rok v březnu.


Kraj řeší 16 milionů kilometrů autobusové dopravy (11. prosince 2018, František Živnůstka)

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!