Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pardubický DP kvůli náledí načas zastavil MHD

PARDUBICE - Téměř na hodinu a půl se v Pardubicích v pondělí večer úplně zastavila městská doprava. Pardubický dopravní podnik to v 18.55 hodin oznámil cestujícím s tím, že veškerý provoz MHD zastavil z důvodu náledí.

/SLEDOVALI JSME/ Pardubický dopravní podnik informaci zveřejnil na facebooku, provoz se podařilo obnovovat od 20.00 hodin...


Kamerový záznam na Masarykovo náměstí v 19.20 hodin (14. ledna 2019, KVE Internet).

Sněhová přeháňka a následný náhlý pokles teploty pod pod mrazu udělaly ze silnic v Pardubicích a okolí kluziště. Lesklé vozovky, ale i chodníky se staly pastí nejen pro chodce. Náledí značně zahýbalo také s městskou hromadnou dopravou, která se v 18.35 hodin na základě pokynu z dispečinku úplně zastavila v celém městě.

Důvod zastavení MHD: Bezpečnost a zdraví cestující a řidičů

"Zastavili jsme to na základě aktuální povětrnostní situace. Zohlednili jsme s ohledem na zdraví, životy a majetek, že situace na silnicích je natolik nebezpečná, že to za to nestojí. Přistoupili jsme k tomu do doby, než se silničářům podaří situaci dostat pod kontrolu. Snažíme se nyní uvědomit co nejvíce lidí a cestujících," řekl regionálnímu Deníku v pondělí v podvečer ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán.


Pohled na zledovatělou a prázdnou Třídu Míru v 19.20 hodin (14. ledna 2019, KVE Intervet).

Podle Pelikána přitom nešlo pouze o smotné ulice v centru i na okraji Pardubic, ale také například o samotná obratiště, kde nebylo možné s trolejbusy a autobusy bezpečně projíždět. Nesjízdnými se prakticky z minuty na minutu staly kromě křižovatek také nadjezdy a podjezdy, u nadjezdu u Parama musel pardubický dopravní podnik odstavit pět autobusů z každé strany, které nadjezd nevyjely. Podobná situace vládla u nemocnice. 

Po hodině a půl začala postupná obnova provozu městské dopravy

Až v 19.57 hodin Dopravní podnik města Pardubic na své facebookové stránce následně informoval, že bude postupně provoz na všech linkách městské hromadné dopravy v Pardubicích. "Vozidla však budou nabírat i nadále zpoždění," upozornil dopravce. Například podle kamerového záznamu je tak patrné, že zatímco na Masarykově náměstí se provoz trolejbusů a autobusů postupně obnovil, na záběru zabírající Staré město je vidět, že na zastávce Náměstí Republiky ještě ve 20.30 hodin stály minimánlě tři nepojízdné trolejbusy.


Masarykovo náměstí s jedním z prvních sypačů (14. ledna 2019, KVE Internet).

To, že někde se začalo jezdit dříve a někde později, následně ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán vysvětlil. "Na hlavních trasách se pokusíme obnovit provoz do 20.00 hodin a na dalších linkách mimo hlavní trasy jakmile to půjde. Během noci snad provoz MHD obnovíme zcela," uzavřel Pelikán. Je tak možné, že některé lokality zůstanou až do nočních hodin bez dopravní obsluhy, záleží totiž na tom, jak se podaří silničářům ošetřit silnice.

Na kolabující MHD upozornil sám dopravní podnik

S informací jako první, hned dvacet minut po přerušení provozu městsé hromadné dopravy, přišel Dopravní podnik města Pardubic. Ten informaci následně předal také pardubickému magistrátu, který jej na svých webových stránkách a na sociální síti zveřejnil krátce před půl osmou. Stejně tak pak byli informováni cestující po obnovení provozu.


Masarykovo náměstí s rozjíždějící se MHD ve 20.07 hodin (14. ledna 2019, KVE Internet).

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!