Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Moravská Třebová rozjela městskou dopravu

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ - Už téměř dva týdny jezdí ulicemi Moravské Třebové autobus městské hromadné dopravy. Společně se spuštěním autobusové linky byl zprovozněn také dopravní terminál a cyklověž.

Autobusová linka městské hromadné dopravy jezdí v pracovních dnech od 4.40 do 21.00 hodin v intervalech 20 až 60 minut...


Oficiální zahájení provozu MHD (1. října 2018, MÚ Moravská Třebová).

Hned v první den jezdil autobus zdarma a u cyklověže proběhla také názorná ukázka úschovy kol. "Vlakové nádraží je pro návštěvníky vstupní branou do našeho města a současný pohled na nádraží rozhodně není hezký. Díky výstavbě dopravního terminálu naopak dostaneme nový, čistý a reprezentativní veřejný prostor se zelení a parkováním pro kola i automobily," vysvětlil místostarosta Václav Mačát. Cílem projektu dopravního terminálu je zejména propojení železniční dopravy s dopravou autobusovou včetně městské hromadné dopravy, automobilovou a s cyklo dopravou.

Jízdné v autobuse činí 10 korun, děti, studenti a senioři zaplatí jen 2 koruny. O linku byl hned v prvních dnech velký zájem. Denní vytíženost autobusu při placeném provozu je průměrně 120 cestujících, první den jelo bezplatně asi 160 pasažérů. Díky systému IREDO, do něhož je MHD v Moravské Třebové zapojena, jsou k dispozici přesné statistiky. Rozjezd městské hromadné dopravy je zatím příjemné překvapení, radnice očekávala obsazenost autobusů nižší. 


O první jízdu byl velký zájem. Ten trvá (1. října 2018, MÚ Moravská Třebová).

Jízdenku lze zakoupit přímo v autobusu městské dopravy nebo v kterémkoliv autobusu regionálních dopravců zapojených do tarifního systému IREDO. Linka je v provozu v pracovních dnech od 4.40 do 21.00 hodin v intervalech od 20 do 60 minut podle provozního dne. Obsluhuje železniční nádraží, nemocnici, centrum nebo supermarket Lidl. Na linku je vypravován jeden minibus. 

Součástí městské dopravy je také cyklověž. Tato stavba je součástí projektu revitalizace nevzhledného okolí železniční stanice s názvem Dopravní terminál. Celkové náklady na výstavbu dopravního terminálu činily 26 milionů korun, 90 procent z toho pak zaplatila dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Cyklověž je v provozu 24 hodin denně a úschova kola vyjde na 5 korun za den. V České republice je nyní dokončeno nebo je těsně před spuštěním celkem čtrnáct cyklověží v různě velkých městech.


Otevření cyklověže u dopravního terminálu (1. října 2018, MÚ Moravská Třebová).

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!