Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Přestavba přednádraží v Pardubicích začíná

PARDUBICE - Rekonstrukce pardubického přednádraží se stává reálnou skutečností. Uzavírá se prostor okolo fontány a parkoviště v sousedství bytového domu u nádraží, kde jsou také umístěny stojany na kola.

První velké změny s sebou přinese úplná uzavírka přednádraží, která výrazně zamíchá s linkovým vedení MHD...


Oplocení středového ostrůvku dává znát, že stavba začala (8. listopadu 2016, Adam Mareš).

Prostor před pardubickým vlakovým nádražím se během následujících šesti měsíců výrazně promění. Dojde ke změnám organizace automobilové dopravy, klidová zóna s vodním prvkem bude ze středu dopravního uzlu přesunuta na vhodnější místo. Nově řešeno bude stání pro vozy městské hromadné dopravy, které bude vybaveno moderními informačními systémy zajišťujícími lepší informovanost cestujících.

Přibydou nástupní a výstupní hrany pro pravidelné linkové autobusy v bezprostřední blízkosti nádraží, parkoviště K+R, cyklověž s automatickým samoobslužným systémem i venkovní kryté stojany pro jízdní kola atd. Osobnost Jana Pernera bude připomínat nový památník. Přestavba přednádraží přijde zhruba na 176 milionů korun. Až 85 procent způsobilých nákladů, maximálně ale 108 milionů korun, může město získat z Programu švýcarsko-české spolupráce.


Oblast je zatím ještě průjezdná pro linky MHD (8. listopadu 2016, Adam Mareš).

Zatím probíhají přípravné práce, které příliš tento důležitý městský bod neomezují. Přesunuty byly například stojany na kola. "Část stojanů cyklisté najdou na Palackého třídě, v čele bytového domu na Pernerově náměstí, který navazuje na nádražní budovu. Další část stojanů bude přesunuta do areálu parkoviště u lihovaru," řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková.

Změny v MHD nastanou 21. listopadu

Od 21. listopadu nebude městská hromadná doprava zajíždět k nádraží, ale bude vedena po Palackého třídě, protože obě zastávky před nádražní budovou budou zrušeny. Pro linky jedoucí od nadjezdu do centra města bude nově zřízena zastávka u Hypermarketu Albert, linky od Polabin budou stavět ve stanici Albert Hypermarket a pak až u autobusového nádraží. V opačném směru od centra zůstane zachována zastávka u lihovaru. Autobusové linky, které na nádraží končí, budou mít po dobu rekonstrukce přednádraží konečnou na autobusovém nádraží, odkud budou na své trasy také vyjíždět.


Od 21. listopadu tudy už žádný trolejbus neprojede (8. listopadu 2016, Adam Mareš).

"Ve spolupráci s Dopravním podnikem města Pardubic se snažíme minimalizovat nepříjemnosti, které změny spojené s rekonstrukcí přednádraží cestujícím v MHD přinesou. Proto vítám krok dopravního podniku, který od 21. listopadu zavádí bezplatnou linky číslo 30, která bude jezdit kyvadlově od autobusového nádraží na Masarykovo náměstí a v opačném směru ze třídy Míru do zastávky hlavní nádraží Albert HM," řekl primátor Martin Charvát.

Mimořádná linka ulehčí cestování zejména lidem, kteří jedou z nádraží směrem na Bohdaneč. Trolejbus číslo 3, který spojuje Pardubice s lázeňským městem, totiž nebude po dobu rekonstrukce vyjíždět od nádraží, ale až z Masarykova náměstí a v opačném směru bude mít konečnou na třídě Míru.


Likvidace původní dlažby v místě, které neblokuje MHD (8. listopadu 2016, Adam Mareš).

Od prosince bude omezen i pohyb cestujících před samotným nádražím. "Přístup do nádražní haly bude možný pouze vyhrazenými koridory. Rekonstrukce části Palackého třídy před nádražím, při níž bude částečně omezen průjezd, přijde na řadu až na počátku jara příštího roku," nastínila náměstkyně primátora Helena Dvořáčková časový harmonogram rekonstrukce.

Náměstkyně primátora: Prosím, vydržme to!

"Chci obyvatele Pardubic i jejich návštěvníky poprosit o toleranci a trpělivost. Při cestě na nádraží budou muset počítat s větší časovou rezervou. Ale prosím, vydržme to. Je to jen půl roku. A Pardubice a prostranství před nádražím si to zaslouží," dodala závěrem náměstkyně Dvořáčková.


Středový ostrůvek s kašnou je likvidován (8. listopadu 2016, Adam Mareš).

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!