Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na novou křižovatku u Parama se vrátí MHD

PARDUBICE - Cestující v pardubické MHD si budou moci se začátkem školního roku oddechnout. Pro linky městské dopravy totiž bude opět otevřena část rekonstruované silnice známé mezi obyvateli jako Paramo.

Ačkoli celá rozsáhlá přestavba křižovatky v kruhový objezd má skončit až na konci příštího roku, na část stavby se vrátí provoz...


Pohled na rozestavěnou křižovatku u Parama (13. srpna 2016, Adam Mareš).

Od začátku letních prázdnin je v rámci přestavby téměř kilometrového úseku silnice I/37 přezdívané jako Paramo uzavřena propojka mezi silnicí I/37 a I/2, a to v úseku mezi silnicí kolem Parama a nadjezdem u závodiště. Během uzavírky se v prostranství pod nadjezdem v místě bývalé světelné křižovatky buduje okružní křižovatka. Kvůli tomuto krátkému uzavřenému úseku, musí linky 8, 10, 23, 88 a 99 jezdit objízdnou trasou středem města.

Osobní automobilová doprava se také soustřeďuje do středu města, ale trpí i okolní vesnice, kterými vede objízdná trasa pro nákladní dopravu. Také se o několik minut prodloužily manipulační trasy autobusů, které využívaly pro své přejezdy mezi linkami právě úsek kolem Parama.


Autob linky číslo 10 na objízdné trase (17. srpna 2016, Adam Mareš).

Náhradní trasa pro zmíněné linky městské hromadné dopravy vede ulicemi 17.listopadu, Jana Palacha a Teplého. Přestože celá uzavírka byla naplánována na dobu letních prázdnin, zmíněné ulice se každý všední den ucpávají a cesta z Dukly do centra trvá i o 10 až 15 minut déle než běžně.

Rampa k nadjezdu by se měla otevřít o prvním víkendu v září, a díky tomu by se měly vrátit do svých původních tras také linky městské hromadné dopravy číslo 8, 10, 23, 88 a 99. Kromě toho Dopravní podnik města Pardubice upraví jízdní řád linky číslo 8, kdy spoje ve 20.03 a 20.20 hodin z Dubiny,Dubinské pojedou nově již v 19.56 a 20.16 hodin. O dvě minuty dříve pojede také spoj z Hlavního nádraží, který dosud odjíždí ve 20.31 hodin.


Po odklonové trase musí jezdit také linka číslo 8 (17. srpna 2016, Adam Mareš).

"Od září bude již alespoň z části fungovat kruhový objezd, koncem letošního roku chceme dopravu převést na nově vybudovanou část komunikace a původní komunikaci I/37 zcela uzavřít," řekl Stanislav Král z úseku výstavby Ředitelství silnic a dálnic. Kruhový objezd bude dál fungovat v režimu stavby, bypass směrem na Hradec Králové a Chrudim by měl být definitivně dokončen do konce roku 2017.

Během rozsáhlé akce financované ze státního rozpočtu nahradí dosavadní semafory na I/37 u Parama kruhová křižovatka o průměru 40 metrů. Nadjezd nad železniční tratí Praha - Česká Třebová a Pardubice - Hradec Králové bude v délce jednoho kilometru rozšířen o další dva jízdní pruhy a přibude zde stezka pro pěší a cyklisty.


Objížďky na linkách MHD skončí s letními prázdninami (17. srpna 2016, Adam Mareš).

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!