Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Do Neředína kvůli opravě tratě nejezdí tramvaje

OLOMOUC - Cestující v olomoucké městské hromadné dopravě musí nyní počítat s dopravním omezením. Rekonstrukce tramvajové tratě zastavila na deset dnů provoz mezi centrem města a obratištěm v Neředíně. 

Zrušeny budou dvě tramvajové linky, které jsou nahrazeny výlukovými tramvajovými linkami. Do Neředína je pak zavedena náhradní doprava...


Ilustrační foto (22. července 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Od pondělí 8. dubna do pátku 19. dubna probíhá na třídě Míru oprava tramvajové trati a zastávek Pražská. "Dále bude prováděna také oprava sjížděcí výhybky v prostoru tramvajové točny Neředín. Z toho důvodu bude v daném termínu v úseku Palackého - Neředín, krematorium nahrazena tramvajová doprava náhradní autobusovou dopravou," upřesnila rozsah rekonstrukčních prací tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. Během výluky jsou zrušeny dvě tramvajové linky a naopak dvě výlukové zavedeny. 

Tramvajové linky číslo 2 a 7 jsou zrušeny a po dobu výluky jsou nahrazeny zvláštními linkami. V provozu je linka X2/7, která pojede v trase z Fibichovy přes Hlavní nádraží, Náměstí Republiky a Tržnici zpět na Hlavní nádraží a konečnou Fibichova. Druhá tramvajová linka X7/2 pak je také okružní a jezdí v opačném směru - tedy z Fibichovy přes Hlavní nádraží, Tržnici a Náměstí Republiky zpět k hlavnímu nádraží a na Fibichovu. Tramvajová linka číslo 1 pojede podle výlukových jízdních řádů a linky číslo 3, 4, 5 a 6 jsou v provozu beze změny. 


Ilustrační foto (22. července 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

"Náhradní doprava v úseku Palackého - Neředín, krematorium a zpět je zajištěna výlukovými autobusy s označením X," informovala tisková mluvčí dopravního podniku Anna Sýkorová. Linka obsluhuje zastávky Palackého, Nádraží město, Šibeník, Pražská, U Kovárny, Hřbitovy a Neředín krematorium. V opačném směru pak jezdí z Neředína přes Hřbitovy, U Kovárny, Pražská, Šibeník a Nádraží město do zastávky Palackého. Cestující tak musí mezi zastávkami Palackého a Náměstí Hrdinů přejít několik desítek metrů pěšky. 

Změn z organizačních důvodů doznají také autobusové linky. "Z důvodu částečné uzavírky komunikace třídy Míru bude autobusová linka číslo 26 odbavovat zastávku U Kovárny shodně jako náhradní autobusová doprava X," dodala Sýkorová s tím, že po náhradní trase mezi Šibeníkem a Kmochovou pojedou také noční linky číslo 50 a 52. Linkami nebudou obsluhovány zastávky Pražská a U Kovárny. Na náhradní trase budou v obou směrech obsluhovat zastávku Foerstrova. Linky budou provozovány dle výlukových jízdních řádů.


Ilustrační foto (22. července 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!