Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Olomoucká MHD na Štědrý den výrazně poleví

OLOMOUC - Se změnami musí počítat cestující, kteří hlavně na Štědrý den nebo mezi svátky hodlají cestovat městskou dopravou v Olomouci. Provoz ve večerních hodinách bude výrazně omezen či předčasně ukončen. 

Oproti jiným městům ale není nutné studovat jízdní řády na Silvestra. Městská hromadná doprava pojede podle běžných víkendových jízdních řádů...


Ilustrační foto (26. listopadu 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Tramvajový provoz bude na Štědrý den vypraven dle jízdních řádů pro dny pracovního klidu. V dopoledních hodinách bude provozován bez úprav, v odpoledních hodinách bude po 17.00 hodině provoz linek číslo 1 a 7 předčasně ukončen a linky číslo 3 a 5 budou částečně omezeny. Bez omezení pojedou jen linky číslo 2 a 4. Autobusy pojedou podle jízdních řádů pro dny pracovního klidu s tím, že na lince č. 11 bude od poledne upraven interval na 30 minut, linka číslo 16 pojede na Centrum Haná naposledy po 11. hodině a následné spoje budou ukončeny na Tabulovém vrchu stejně, jako linka šíslo 21. Od dopoledne nebude do zastávky Kaufland, sklad jezdit ani linka číslo 25. K dalším úpravám provozu dochází na všech denních linkách ve dvou vlnách, a to od zhruba 12.00 hodin, kdy budou vybrané spoje zrušeny, a po 17.00 hodině, kdy bude provoz postupně ukončen zcela. Noční linky pojedou bez omezení. 

V pondělí 25. a úterý 26. prosince bude tramvajový i autobusový provoz veden bez omezení dle jízdních řádů platných pro dny pracovního klidu. Linka číslo 27 nebude v tyto dny provozována, linka 16 nebude obsluhovat zastávky Okružní, Nová Ulice, Centrum Haná a bude všemi spoji ukončena na zastávce Tabulový vrch a linka 25 nebude obsluhovat zastávku Kaufland. Podobně bude organizován provoz linek městské hromadné dopravy také v pondělí 1. ledna. 


Ilustrační foto (26. listopadu 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Tramvajový provoz mezi svátky v pracovních dnech bude veden bez omezení dle jízdních řádů platných pro pracovní dny, na linku číslo 6 budou nasazeny sólo vozy. Autobusový provoz pak bude veden dle jízdních řádů platných pro pracovní dny bez posilových (školních) spojů. "Jízdním řádem jsou omezeny některé spoje na linkách číslo 10, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 20, 21, 22 a 31," upozornila tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. 

O posledním letošním víkendu pak bude provoz tramvají i autobusů zajištěn podle jízdních řídů pro dny pracovního klidu bez dalšího omezení. Podle platných jízdních řádů tak budou vedeny všechny linky také na Silvestra, kde většina měst večer provoz klasicky omezuje. Kvůli školním prázdninám pak musí cestující s omezením počítat také v úterý 2. ledna, kdy autobusové linky pojedou bez posilových spojů a omezen bude provoz linek číslo 10, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 20, 21, 22 a 31. Tramvaje ale pojedou podle klasických jízdních řádů pro pracovní dny. 


Ilustrační foto (26. listopadu 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!