Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaj, která v létě ujela, je upravená a jezdí

OLOMOUC - Dopravní podnik města Olomouce opět do provozu zařadil tramvaj, která koncem srpna neovladatelná ujela v zastávce U Dómu desítky metrů. Dopravce na voze provedl několik úprav, aby se situace neopakovala.

Stejné úpravy pak dopravní podnik provedl také u dalších tramvají podobného staršího typu, a to na základě doporučení výrobce...


Tramvaj stejného typu na Náměstí Hrdinů (22. července 2019, Filip Vlček).

Koncem listopadu se do běžného provozu vrátila tramvaj EVO1/o evidenčního čísla 122, u které došlo 25. srpna letošního roku k technické závadě. Tramvaj tehdy začala v centru města samovolně couvat, tímto způsobem následně ujela zpětně několik desítek metrů. "Na základě této události a následného šetření Drážní inspekce byla výrobcem vozidla realizována opatření v souladu se schválením Drážního úřadu," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

"Došlo ke změnám zapojení záchranné brzdy tak, aby zafungovala za jakékoliv situace," doplnila tisková mluvčí Martina Krčová rozsah provedených bezpečnostních úprav s tím, že touto úpravou byl posílen okruh bezpečnosti při provozování drážního vozidla. Změny byly provedeny na všech osmi vozidlech typového označení EVO1 a EVO1/o, které dopravní podnik v současnosti vlastní.


Záznam kamerového systému ujetí tramvaje zachytil (25. srpna 2019, MP Olomouce).

K incidentu došlo v ranních hodinách 25. srpna v centru Olomouce. Tramvaj ev.č. 122 typu EVO1/o začala v zastávce U Dómu samovolně couvat směrem k zastávce Žižkovo náměstí. Celá událost byla nahlášena Drážní inspekci včetně informace o počtu cestujících ve voze. Ačkoli dopravní podnik tehdy tvrdil, že ve voze kromě řidiče nikdo nebyl, redakci regionálních médií se ozvala cestující, která v tramvaji byla. Podle ní se řidič snažil opakovaně vůz zastavit, ale marně. Následně vůz docouval několik desítek metrů k Žižkovu náměstí.

Vozidlo bylo tehdy podle tiskové mluvčí Martiny Krčové okamžitě odstaveno z provozu a od té doby probíhalo šetření Drážní inspekcí, výrobcem i dopravním podnikem. U ostatních vozů stejného typu se závada neprojevila, ale přesto byla na základě pokynů výrobce provedena bezpečnostní opatření tak, aby byla zajištěna maximální bezpečnost cestujících i dalších účastníků silničního provozu. Tramvaje EVO1 pořídil dopravní podnik koncem roku 2018.


Stejný typ tramvaje prezentovaný na Dni otevřených dveří (1. června 2019, Filip Vlček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!