Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Olomouci omezí tramvaje a utnou autobusy

OLOMOUC - Také olomouckou hromadnou dopravu čekají koncem roku omezení. V termínu od 24. prosince do 2. ledna dojde k tradičnímu omezení provozu, a to hlavně z důvodu vánočních svátků a prázdnin.

Omezen tak bude jak tramvajový, tak i autobusový provoz, a to především na Štědrý den a v poslední den roku, kdy skončí dřív...


Na Štědrý večer pojedou jen linky číslo 2 a 4 (26. listopadu 2015, Filip Vlček).

Největší změny na cestující čekají samozřejmě na Štědrý den, kdy tramvaje budou jezdit podle sobotních jízdních řádů do 17.00 hodin. Následně bude provoz linek číslo 1, 3, 5 a 7 ukončen a v provozu zůstanou jen linky číslo 2 a 4. Omezen bude také provoz autobusových linek. Linka 11 nebude od poledne jezdit přes Lošov, Svolinského, linka číslo 16 bude po 11.30 hodině končit na Tabulovém vrchu a nepojede tak k Centru Haná a na Tabulovém vrchu bude ukončena také linka 21. Postupné zkrácení trasy čeká také linku číslo 25. Linka číslo 27 pak bude ukončena v půl jedné. 

"K dalším úpravám provozu dochází na všech denních linkách ve dvou vlnách, a to od zhruba 12.00 hodin, kdy budou vybrané spoje zrušeny, a po 17.00 hodině, kdy bude provoz postupně ukončen zcela," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová s tím, že noční linky pojedou bez omezení.


Omezení provozu se dotkne také linky číslo 25 (26. listopadu 2015, Filip Vlček).

Na první a druhý svátek vánoční bude tramvajový a autobusový provoz organizován podle nedělních jízdních řádů. Linka číslo 16, a v první svátek vánoční také linka číslo 21, bude ukončena na Tabulovém Vrchu, linka číslo 25 nebude v provozu (na druhý svátek vánoční nepojedou jen ranní spoje) a nebude v provozu ani autobusová linka číslo 27. Mezi svátky pak pojede městská doprava podle jízdních řádů pro pracovní dny. "Spřažené soupravy budou nasazeny na všech kurzech linky číslo 4 a na linkách číslo 3 a 5. Na ostatních linkách budou nasazeny sólo vozy nebo tříčlánkové tramvaje," podotkla Krčová.

Na Silvestra pak městská doprava bude vedena podle jízdních řádů pro pracovní dny se soupravami jen na linkách číslo 3 a 5. Od 17.30 hodin bude zkrácena linka číslo 16 na Tabulový vrch, na lince číslo 25 nepojedou večerní spoje, a linka číslo 27 vyjede naposledy okolo 17.45 hodin. Na Nový rok pak bude městská doprava jezdit podle nedělních jízdních řádů s omezením na linkách číslo 16 (zkrácení na Tabulový vrch), 25 (do odpoledních hodin pojede jen z Hlavního nádraží na Hamerskou) a 27, která nebude v provozu. 


Linky číslo 2 a 4 pojedou prakticky bez omezení (26. listopadu 2015, Filip Vlček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!