Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Trať zprovozní koncem srpna, podchody v září

OLOMOUC - Důležitá investice do městské dopravní infrastruktury probíhá v Nové Ulici. Náročnou opravou prochází v Brněnské ulici tramvajová trať a podchod u dost vytížené zastávky Fakultní nemocnice.

Obě akce si vyžádají 35 milionu. Opravy trati budou u konce na sklonku srpna, podchod si vyžádá opravy trvající o měsíc déle.


Rekonstrukce koleje ve směru z centra (27. července 2018, Magistrát města Olomouce).

Jak Informační portál Vlčoun.cz již informoval, rekonstrukce probíhá v úseku od oblouku tramvajové trati v Brněnské ulici až po zastávku Fakultní nemocnice. Společně s opravami trati se zároveň rozběhla i rekonstrukce obou podchodů, které vedou pod frekventovanou silnicí k fakultní nemocnici. "Rekonstrukci podchodu jsme záměrně naplánovali na období, kdy probíhají opravy tramvajové trati. Společnou koordinací stavebních prací se tak vyhýbáme dalším omezením na této jinak velmi vytížené tramvajové trati," objasnil primátor Antonín Staněk.

"Podchod, který je v majetku města, byl vybudován v roce 1982. Je zřejmé, že začal postupně dosluhovat a z tohoto důvodu jsme naplánovali jeho velkou opravu. Rekonstrukcí prochází od června a výsledkem bude jeho nové zastřešení, opláštění, prosklení a osvětlení části s výstupem k fakultní nemocnici," doplnil investiční náměstek Filip Žáček. Opravami aktuálně prochází nosné ocelové konstrukce zastřešení ramp a provádí se sanační práce na betonových plochách podchodu. „Dílčí prioritou stavebních prací je dokončení rekonstrukce ramp tramvajových zastávek ještě před ukončením výluky tramvajové trati," vysvětlil.

Čtěte také...
- Trať na Novou Ulici opravují na dvou místech (vydáno 24. července 2018).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Vestibuly podchodů se dočkají opravy (27. července 2018, Magistrát města Olomouce).

Stavební práce probíhají dle harmonogramu. Aktuálně jsou již vyměněny poškozené pražce, jsou vloženy a svařeny kolejnice a začíná oprava druhé koleje směřující na Novou Ulici. "Předpokládaný termín ukončení oprav je 28. srpna. Výluky jsme zároveň využili také k nátěru stožárů trakčního vedení," upřesnil technický náměstek dopravního podniku Petr Kocourek. Výluka tramvajového provozu je v Brněnské ulici plánována do 28. srpna. Práce na samotném podchodu by měly skončit do 30. září. Tramvajové linky číslo 1 a 4 jsou zrušeny a nahrazeny linkou X1/4, mezi Náměstím Hrdinů a Novou Ulicí jezdí náhradní autobusová doprava.

S investicí do podchodu pomůže městu i dotace ve výši až 10,9 milionu korun při celkových předpokládaných nákladech kolem 16 milionů korun. Do oprav tramvajových tratí začalo město a dopravní podnik výrazně investovat v posledních třech letech. Letos prochází opravami tramvajové koleje u Okresního soudu včetně výhybkového zhlaví v Havlíčkově ulici a zmiňovaná tramvajová trať v Brněnské ulici. Dílčí opravy již má za sebou tramvajová trať na tř. Míru a koleje v Palackého ulici.


Trať dokončí v srpnu, podchody v září (27. července 2018, Magistrát města Olomouce).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!