Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kartou v olomoucké MHD zatím nezaplatíte

OLOMOUC - Zatímco v Olomouckém kraji postupně přibývá dopravců, v jejichž autobusech lze platit platebními kartami, samotné srdce hanácké metropole Olomouc o této možnosti stále neuvažuje.

Místo toho si ale mohou cestující časovou jízdenku zakoupit přes internet a tu si pak s bezkontaktní platební kartou propojit...


Automaty na jízdenky jsou na důležitých zastávkách (18. srpna 2017, Filip Vlček).

Cestující v řadě autobusů, které zajišťují dopravu v Olomouckém kraji, mohou jízdné zaplatit bezkontaktní platební kartou. Například oblast Jeseníků nebo Šumperskaje vozy umožňujícími takovou platbu pokryta téměř kompletně. O to zarážející je, že Dopravní podnik města Olomouce o zavedení takové možnosti neuvažuje.

"Platby ve vozidlech bezkontaktní platební kartou současný systém nezahrnuje a ani ve strategickém plánu je nemáme," potvrdila tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová. Dodala, že dopravce budoucí rozvoj vidí spíše v jednoduchých platbách pomocí mobilního telefonu. Průkopníkem v bezkontaktních platbách se tak na Moravě zatím stala jen Ostrava, kde je možné jízdenku zaplatit přímo ve vozech MHD.


Ani v tramvaji a ani v autobuse kartou nezaplatíte (18. srpna 2017, Filip Vlček).

I přesto inovaci v možnostech nákupu jízdenek dopravní podnik přeci jen rozjel. Od 2. ledna si tak cestující mohou pořídit dlouhodobé elektronické jízdenky přes e-shop a následně jí přiřadit k bezkontaktní bankovní platební kartě. Na e-shopu si cestující musí provést registraci, vytvořit profil nahrazující papírovou jízdenku a následně si pak mohou časový kupon zakoupit. 

"Cestující, kteří budou využívat této možnosti, budou mít jistotu, že již nikdy neztratí papírový kupon, protože ten trvale zůstává v databázi, že si nezapomenou koupit časovou jízdenku, protože systém umožňuje volbu automatického zasílání upozornění e-mailem před vypršením její platnosti a že ušetří čas nákupem jízdenky kdykoliv z jakéhokoliv zařízení s přístupem k internet," zdůraznila Martina Krčová.


Ani moderní autobusy možnost platby kartou nemají (18. srpna 2017, Filip Vlček).

Cestující si tak mohou jízdenky zakoupit hned několika způsoby. Krátkodobé jízdenky si cestující mohou pořídit jak v prodejnách jízdenek Dopravního podniku města Olomouce, tak i u celé řady smluvních partnerů. Dalšími možnostmi jsou prodejní jízdenkové automaty a SMS jízdenky. Dopravní podnik města Olomouce, narozdíl od výše zmíněné Ostravy, zachoval také možnost zakoupit jízdenky u řidičů.

Bohužel, zaplatit jízdenku pohodlně v tramvajích nebo autobusech Dopravního podniku města Olomouce prostřednictvím bezkontaktní platební karty zatím v dohledné době možné stále nebude.


Papírové jízdenky seženete společně s SMS jízdenkou (18. srpna 2017, Filip Vlček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!