Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Arriva v Přerově nahradí autobusy moderními

PŘEROV - Modrožluté autobusy, které v současné době jezdí po Přerově, budou brzy jen vzpomínkou. Začátkem ledna je nahradí nízkopodlažní autobusy jasně modré barvy, které vyjedou na přerovské silnice.

Dopravce Arriva Morava, který zvítězil ve výběrovém řízení na provozovatele městské dopravy, je nasadí hned první lednový den...


Červené autobusy budou brzy minulostí (4. prosince 2016, Ondra Kašpárek).

V Přerově není tato firma žádným nováčkem, v roce 2016 převzala závazky za jinou dopravní společnost, která měla jezdit po městě po dobu deseti let, jenže se dostala do finančních potíží, skončila a musela být nahrazena. Arriva o půlnoci 31. prosince roku 2017 skončí svou zakázku a na další naváže prvním ranním spojem roku 2018. 

"Dopravce bude po dobu deseti let zajišťovat provoz na linkách autobusové dopravy dvaadvaceti autobusy. K tomuto účelu pořídí jedenáct nových nízkopodlažních autobusů IVECO Crossway LE 12 City, které plní přísné emisní limity a jsou tak pro životní prostředí přínosem," uvedl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Připomněl, že k těmto novým klimatizovaným autobusům firma zařadí už známé autobusy na zemní plyn, které dnes v Přerově jezdí a cestující je dobře znají.


Arriva i nadále bude zajišťovat dopravu v Přerově (4. prosince 2016, Ondra Kašpárek).

"Jedná se o čtyři vozidla typu Irisbus Citelis 12 CNG a 7 vozidel SOR NBG 12. Starší autobusy pak projdou omlazovací kúrou, po níž vyjedou na silnice atraktivnější. Nové autobusy cestující rozpoznají hlavně díky barevnému schématu firmy Arriva, které je v jasných modrých barvách,“ doplnila Jitka Kočicová z přerovského magistrátu. Autobusy budou rovněž vybaveny větším počtem bezbariérových míst, doplněny rozměrným vnitřním LCD panelem, na němž mohou cestující sledovat průběh trasy, následující zastávky a čas příjezdu na zastávku.

Na obrazovkách bude možné zobrazit informace i jiného než dopravního charakteru. Ve výbavě těchto vozidel nechybí ani přijímač pro nevidomé, který usnadní cestování zrakově postiženým Jitka Kočicová. Všechna vozidla budou navíc vybavena bankovními terminály, které umožňují platbu jízdného bankovními kartami.


Zmodernizován ale bude vozový park dopravce (4. prosince 2016, Ondra Kašpárek).

Rozsah linek městské dopravy bude rozšířen o linku číslo 107, jedoucí po trase z Přerova přes Čekyni do Žeravic, a dále o linku číslo 114 z Přerova přes Palackého a Svépomoc III na Kopaniny. "Zbývající linky zůstávají ve stejném rozsahu jako doposud. Aktuální jízdní řády budou včas k dispozici na internetu a bude možné je zakoupit rovněž u dopravce v podobě brožurek," doplnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Od 1. ledna příštího roku bude změněn tarif jízdného pro občany starší sedmdesáti let, kteří si doposud mohli zakoupit roční kupón v hodnotě 300 korun, takzvaný Senior pas, a pokud měli trvalé bydliště v Přerově, tak mohli od města žádat dotaci ve výši 150 korun. "Nově si teď mohou po 1. lednu roku 2018 všichni občané nad sedmdesát let zakoupit tuto roční jízdenku za 100 korun přímo v předprodejní kanceláři na autobusovém nádraží. Je to pro nás i pro seniory jednodušší řešení," dodala závěrem Margita Považanová.


Starší autobusy pak projdou menší modernizací (4. prosince 2016, Ondra Kašpárek).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!