Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Olomouci slouží zrekonstruovaný dispečink

OLOMOUC - Budova dopravního podniku se dočkala rekonstrukce. Uveden byl nový dispečink, nová odpočinková místnost pro řidiče a nechybí ani nové vybavení a zmodernizované prostory.

Rekonstrukce vyšla na 8,5 milionu korun, a kromě nové vzduchotechniky nebo záložního zdroje se myslelo i na zaměstnance...


Pohled na pracoviště dispečerů (28. srpna 2017, Lukáš Procházka).

Dopravní podnik města Olomouce představil 28. srpna zrekonstruované zázemí budovy podniku na Legionářské ulici. Slavnostní zahájení bylo v 10 hodin a uvedla ho tisková mluvčí dopravního podniku Martina Krčová. Hlavní úvodní řeč však připadla primátorovi města Olomouce – Antonínu Staňkovi. Velká část projevu byla věnována kladům dopravního podniku, jako je nízké jízdné nebo jeho ekologičnost.

Rekonstrukce interiéru budovy trvala 106 dní čili zhruba tři a půl měsíce. "Přišlo nás to zhruba na 8,5 miliónu korun, včetně nového nábytku," dodal jednatel společnosti Intop Zdeněk Filip. Novinkou je placení pokut ve speciálním okně, které se nachází v prvním nadpodlaží. Nyní se již pokuty neplatí na klasických přepážkách ve vstupní hale, ale na nové pokutové přepážce.


Dispečeři mají dohled nad vozovnou i křižovatkami (28. srpna 2017, Lukáš Procházka).

Hlavním předmětem oprav byl ale centrální dispečink, který se z přízemí přesunul do prvního patra. Nachází se zde pět stolů pro pracovníky dispečerské místnosti. Tato místnost má zdvojenou podlahu, ve které vedou síťové kabely a je přizpůsobená tak, aby se s kabely dalo pohodlně manipulovat v případě problémů. Zde se 24 hodin denně nachází nejméně jeden hlavní dispečer řídící hlavní provoz vozidel MHD. Přes den jsou tu další dva, kteří mají na starost ovládání informačních panelů s odjezdy na zastávkách.

Řidiči dostali zbrusu novou odpočinkovou místnost, ve které jsou vždy připraveni 4 záložní řidiči pro případ neobvyklé situace. Tito dva autobusoví a dva tramvajoví řidiči jsou schopni nastoupit do služby během tří až pěti minut. Celá budova má novou vzduchotechniku a kompletně nový nábytek. Nechybí ani záložní zdroj. Je vidět, že se při rekonstrukci myslelo na zaměstnance, a proto zde vybudovali místnost pro kuřáky s televizí, kde je dovoleno kouřit.


Okénko pro cestující, kteří jdou zaplatit pokutu (28. srpna 2017, Lukáš Procházka).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!