Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Náměstí Hrdinů při opravě dostalo nové koleje

OLOMOUC - Náročná oprava tramvajové křižovatky na náměstí Národních hrdinů - výhybkové zhlaví Legionářská v Olomouci je u konce. Na koleje se tramvajové vozy ve zkušebním provozu znovu vrátily 30. srpna.

Pro individuální dopravu je komunikace, která rovněž prošla opravou, průjezdná od 6. září. Doprava v centru se uklidňuje...


Náměstí Hrdinů bylo zrekonstruováno (6. září 2017, Magistrát města Olomouce).

"Rekonstrukce probíhala ve dvou etapách, mimo samotné kolejiště stavební firma opravila i přilehlé komunikace. Tato část trati je pro Dopravní podnik města Olomouce zásadní, protože se jedná o jedinou spojnici mezi vozovnou a celou tramvajovou sítí. Navíc jde o vůbec nejsložitější technické řešení trolejové křižovatky v České republice," uvedl při spuštění provozu křižovatky primátor Antonín Staněk.

Během rekonstrukce došlo k výměně pěti tramvajových výhybek včetně středového křížení a kusé koleje v Legionářské ulici. "Nově jsou výměny osazeny ohřevem, který minimalizuje riziko namrzání v zimních měsících," popsal ředitel Dopravního podniku města Olomouce Jaromír Machálek. Výměny se dočkalo i 11 trakčních stožárů včetně nosné sítě celé křižovatky. Akce probíhala jako sdružená investice dopravního podniku a města. "Celková částka investice je zhruba 32,1 milionu korun, z čehož na rekonstrukci tramvajové trati a trakčního zařízení připadá celkem 29,9 milionu," upřesnil primátor.


Dosazeny byly nové koleje i ohřevy výhybek (6. září 2017, Magistrát města Olomouce).

Do oprav tramvajových tratí začalo město výrazně investovat především v posledních dvou letech. Veškeré náklady tramvajového provozu, včetně oprav v režii města, jsou nyní ve výši 314 milionů korun. "Jsem rád, že se mi spolu s novým výkonným ředitelem Dopravního podniku města Olomouce a jeho technickým náměstkem podařilo přesvědčit kolegy v radě města, že dlouhodobé přehlížení technického stavu tramvajových tratí je neudržitelné," dodal Staněk.

Podle Radou města Olomouce aktuálně schváleného plánu oprav se rekonstrukcí v roce 2018 dočkají tramvajové koleje u Okresního soudu včetně výhybkového zhlaví v Havlíčkově ulici, tramvajová trať v Brněnské ulici i tramvajová trať na třídě Míru a Palackého ulici. Opravami projde také trakční zařízení Okresní soud - zhlaví třídy Svobody a stejně tak i trakční zařízení Náměstí Hrdinů - zhlaví třídy Svobody, Palackého.


Nechybělo ani oblíbené stříhání pásky (6. září 2017, Magistrát města Olomouce).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!