Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V DP Olomouc chybí 9 řidičů, krize zatím není

OLOMOUC - Nedostatek řidičů netrápí jen krajské dopravce. Po jarní krizi, kdy Dopravní podnik Ostrava musel omezit několik tramvajových linek, teď hlásí problémy olomoucký dopravní podnik.

Nové řidiče se tak dopravce snaží nalákat na zajímavé benefity nebo náborový příspěvek. Jeho výši dopravní podnik nezveřejnil...


Olomoucký DP zaměstnává 132 řidičů (18. srpna 2017, Filip Vlček).

Dopravní podnik Olomouc se stejně, jako desítky dalších dopravních společností potýká s nedostatkem personálu. Především řidiči jsou velmi vyhledávanými profesemi napříč republikou a nejinak také v Olomouci. Dopravní podnik Olomouc měl k 1. září zaměstnáno 132 řidičů, což je podle mluvčí Martiny Krčové 9 řidičů podstav. Tyto řidiče zatím vykrývají ostatní šoféři v rámci přesčasových hodin.

"Pro případ, že by se situace nelepšila, máme samozřejmě připravený krizový plán, kdy by operativně došlo ke zrušení některých linek či prodloužení intervalu na linkách," uvedla Martina Krčová, tisková mluvčí olomouckého dopravního podniku. Ačkoli přesný rozsah omezení Informačnímu portálu Vlčoun.cz Martina Krčová nesdělila, v médiích se strohé informace již dříve objevily. V případě potřeby tak má být zrušena linka číslo 111 na Svatý Kopeček nebo omezen ízdní řád na linkách číslo 12 a 19.


V současné době do plného počtu chybí 9 řidičů (18. srpna 2017, Filip Vlček).

"Dopravní podnik města Olomouce má již řadu let zaměstnance, kteří jezdí současně na tramvajích i autobusech a v případě potřeby jsou mezi provozy operativně přesouváni," podotkla Krčová. To ale situaci dlouhodobě neřeší, neboť se nedostatek řidičů je přesouvá z autobusové trakce na tramvajovou.

Olomoucký dopravní podnik proto již dlouhodobě hledá nové řidiče, kteří posílí flotilu stávajících profesionálních šoférů. Nabízí i řadu nadstandardních výhod. "Snažíme se přilákat řidiče například pomocí náborového příspěvku nebo umožňujeme uchazečům dodělání kurzu na řidičské oprávnění skupiny D," dodala Krčová. Výši příspěvku ale neuvedla. Například v Ostravě se pohybuje okolo 15 tisíc korun, někteří dopravci nabízí i jednou tolik.


Chybí nejen autobusáci, ale i řidiči tramvají (18. srpna 2017, Filip Vlček).

Zájemci o pozici řidiče autobusu musí splňovat základní požadavky, jako jsou řidičák na autobus, profesní průkaz způsobilosti, trestní bezúhonností a bezproblémovým výsledkem dopravně-psychologického vyšetření od psychologa. Samozřejmostí je výpis z evidenční karty řidiče a dobrý zdravotní stav.

Za to Dopravní podnik města Olomouce nabízí perspektivní zaměstnání a zázemí stabilní společnosti, jízdní výhody pro zaměstnance a rodinné příslušníky, pět týdnů dovolené, stabilizační odměnu ve výši tří průměrných měsíčních mezd časově rozloženou do 3 let a další zaměstnanecké výhody. Zajímavým benefitem pak je příspěvek na penzijní spoření nebo životní pojištění až 2.500 tisíce korun měsíčně nebo jednou ročně úhrada prvních tří dnů pracovní neschopnosti.


Zatím se spoje omezovat nemusí. Brzy možná ano (18. srpna 2017, Filip Vlček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!