Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Během výluky zmizí křížení a opraví ostrůvek

OLOMOUC - Už několik dnů se do Hodolan a Pavloviček dostanete pouze autobusem. Oprava jednoho přejezdu, demontáž druhého a oprava zastávky vyloučí tramvajový provoz až do 29. listopadu.

Náhradní autobusová doprava od Hlavního nádraží je vedena zcela netradičně pouze v jednom směru jako polookružní linka...


Autobusy NAD X4 v Pavlovické ulici (5. listopadu 2016, Adam Dzvinčuk).

"Linka číslo 4 nebude provozována a bude nahrazena spoji linky číslo 6 s odjezdy dle jízdních řádů zveřejněných na jednotlivých zastávkách. Ostatní linky zůstávají v provozu beze změn," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Projížďka Pavlovičkami? Linka X4!

Náhradní doprava je zajištěna okružní linkou po trase Hlavní nádraží - Autobusové nádraží podchod - Pavlovická - Hlavní nádraží výlukovými autobusy X4. Chce-li se cestující dostat tedy například z Bělidel na autobusové nádraží, musí buď zbytečně objíždět autobusem hlavní nádraží, nebo jít pěšky. Dále je pak vedena linka X o třech spojí, které jezdí pouze v pracovních dnech z autobusové zastávky Autobusové nádraží podchod přímo na Hlavní nádraží. Odjezdy jsou v časech 7.23, 7.38 a 7.53 hodin.


Detail křížení s vlečkou Auto Čechák (5. listopadu 2016, Adam Dzvinčuk).

Hlavním důvodem výluky je zrušení křížení tramvajové trati s přejezdem u společnosti Auto Čechák. Přejezd je už dlouhou dobu nevyužíván, koleje i výstražníky byly sneseny, zbývalo tedy pouze demontovat kolejové křížení.

Veškerá křížení tramvajové dráhy s železniční jsou v Olomouci provedena způsobem, že temeno kolejnice pro tramvaje je seříznuto, a tramvaj tedy 'skáče' přes železniční koleje na okolku. Z důvodu takového narušení hlavy kolejnice musí být rychlost tramvaje nejvýše 10 km/h, aby nedošlo k vykolejení. Tato nízká rychlost se pak podepisuje na jízdních dobách.


Linka X4 je vedena pouze v jednom směru (5. listopadu 2016, Adam Dzvinčuk).

V Olomouci bude tedy po ukončení výluky na každé z větví tramvajové trati právě jedno takové křížení. Druhé na pavlovické části je křížení železniční trati číslo 310 na spojce mezi hlavním nádražím a nákladovým nádražím Olomouc-Bělidla na přejezdu číslo 7519. To v současné době prochází rekonstrukcí.

Opravují také nástupní ostrůvek

Dělnící kromě přejezdu se ale soustředí ještě na opravu tramvajového ostrůvku zastávky Hodolanská směrem k Hlavnímu nádraží. I tento ostrůvek potřebuje opravu poměrně dlouho.


V první den výluky probíhala příprava na demontáž křížení (5. listopadu 2016, Adam Dzvinčuk).

Vraťme se však na chvíli zpět na začátek letošního podzimu. Začátkem září Informační portál Vlčoun.cz vydal článek, že společnost Strabag ustoupila od dlouho plánované rekonstrukce tramvajové trati v centru města z důvodu eventuality špatného počasí. Je listopad, uběhly dva měsíce od tohoto neslavného rozhodnutí a začíná nám další výluka, přestože teď je zima opravdu už za dveřmi.

Pochopitelně nikdo nemůže přesně určit, jaké počasí bude za týden. Přesto se ale nelze ubránit otázce, proč se tato, ještě pozdější výluka, také nezrušila? Není snad tento měsíc ještě větší pravděpodobnost počasí nevhodného ke stavbě? Nebo je prostě současný zhotovitel 'odvážnější' než Strabag?


I přestože se přejezd opravuje, je stále v činnosti (5. listopadu 2016, Adam Dzvinčuk).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!