Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Olomouci se zřítila část domu. Tramvaje stály

OLOMOUC - Část domu se ve středu odpoledne zřítila poblíž Náměstí Republiky v Olomouci. Kromě toho, že padající trosky zranily několik chodců, tak zastavily také tramvajovou dopravu v centru města.

/AKTUALIZOVÁNO/ Tramvajová doprava byla až do čtvtečního rána odkloněna přes alternativní tratě po třídě Kosmonautů...


Z důvodu rizika pádu dalších trosek tramvaje místem nejezdí (24. srpna 2016, MM Olomouc).

K mimořádné události došlo ve 14.14 hodin. V centru města u zastávky U Svatého Mořice došlo ke zřícení části zdiva a střechy jednoho z nedávno opravených domů. Trosky domu spadly na chodník, kde zranily tři chodce, a částečně také na tramvajovou trať. Kvůli tomu musel Dopravní podnik města Olomouce okamžitě zastavit tramvajovou dopravu přes centrum a zajistit náhradní autobusy.

"Tramvajová trať přes centrum města je neprůjezdná. Tramvajové linky číslo 2, 3, 4 a 6 jsou vedeny odklonem přes třídu Kosmonautů," informovala odpoledne tisková mluvčí dopravního podniku Martina Krčová.


Místo ihned uzavřeli policistů (24. srpna 2016, MM Olomouc).

Přes centrum města byla operativně zavedena náhradní autobusová doprava označena jako linka X, která je vedena z Hlavního nádraží přes Žižkovo náměstí a dále na ulici Dobrovského a Náměstí Hrdinů. "Zastávky U Dómu a Náměstí Republiky nejsou obsluhovány," upozornila Krčová s tím, že doba trvání odklonu zatím není známa. Na místě zasahují záchranné složky a dá se předpokládat, že provoz dnes již nebude obnoven.

S omezením ale musí počítat také cestující v noční dopravě. Noční autobusová linka číslo 50 je z centra rovněž odkloněna a neobsluhuje obousměrně zastávky U Dómu a Náměstí Republiky. Zastávka U Svatého Mořice směr Palackého je nahrazena zastávkou DPMO na objízdné trase. Dopravní podnik ve středu večer na svých webových stránkách zveřejnil také jízdní řád náhradní autobusové linky X, se kterou se počítá v případě, že provoz bude přerušen také ve čtvrtek. Na místo má totiž vyrazit ještě jeden statik.

Stáhněte si...
- Jízdní řád náhradní autobusové dopravy X si stáhněte zde.
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Záchranáři na místě ošetřili několik oděrek (24. srpna 2016, MM Olomouc).

Redaktor Informačního portálu Vlčoun.cz David Stareček, který situaci na místě monitoroval, uvedl, že místo obklopily desítky zvědavců a obyvatel města, kteří se přišli na událost podívat. "Ulici hlídají policisté a hasiči," uvedl redaktor.

Poškozený objekt v současné době zajišťují hasiči. Dům už prohlédl také statik, který objekt vyhodnotil jako bezpečný a nebezpečí zřícení tak již nehrozí. Většina trosek se totiž zřítila do vnitřní části objektu. Na místo byl podle regionálního tisku přivolán také hasičský záchranný sbor s nutnými podpěrami poškozených budov. Policisté mezitím vyšetřují, kde došlo k pochybení. Provoz v Pekařské ulici byl obnoven až ve čtvrtek v 7.55 hodin.


Na uzavřenou část Pekařské ulice dohlíží policisté (24. srpna 2016, David Stareček).

Po obyvatele Olomouce nejde přitom o první mimořádnost v této lokalitě. Za posledních pět let se v přilehlých místech staly dvě podobné nehody. V roce 2011 došlo ke zřícení zdi v ulici 8. května, tehdy zahynula jedna chodkyně. K dalšími zřícení pak došlo na Náměstí Hrdinů, kde došlo k pádu části zdiva z budovy polikliniky.

Na facebookové stránce Vlčoun.cz najdete fotky z místa zřícení budovy, odkloněných tramvají a náhradní dopravy (přímý link ZDE).


Tramvajové linky jsou vedeny odklonem přes Tržnici  (24. srpna 2016, David Stareček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!