Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Začala havarijní oprava tratě na třídě Svobody

OLOMOUC - Zatímco tramvaje se v pondělí vrátily do Wolkerovy ulice, dělníci se přesunuli na třídu Svobody. Čeká je tady oprava tramvajové tratě, která je podle Drážního úřadu v havarijním stavu.

Cestující tak musí další měsíc počítat se změnami tras tramvajových linek a v části trasy také s náhradními autobusy...


Stavební práce na třídě Svobody (11. dubna 2016, David Stareček).

Výluka tramvajové dopravy byla zahájena v pondělí 11. dubna a potrvá až do 8. května. Jak již Informační portál Vlčoun.cz informoval v rubrice Expres, opravou projde kolejiště a přilehlá komunikace mezi zastávkami Okresní soud a Tržnice. Dopravní podnik města Olomouce reaguje rekonstrukcí na výzvu Drážního úřadu ČR, který označil stav tramvajové trati v tomto místě za havarijní.

"Drážní úřad dal jasně najevo, že havarijní stav musí být odstraněn do konce května letošního roku. Z toho důvodu rekonstrukce tramvajové trati na třídě Svobody bezprostředně navazuje na dokončené opravy v ulici Wolkerova," vysvětlil nutnost opravy olomoucký primátor Antonín Staněk s tím, že město výluky využije k související opravou komunikace v majetku města. Podobně tomu tak bylo i v případě Wolkerovy ulice. Náklady na opravu komunikace jsou předpokládány ve výši 3,4 milionu korun.


Koleje půjdou pryč, opravena bude i samotná vozovka (11. dubna 2016, David Stareček).

Dopravní podnik města Olomouce proto musel linkové vedení tramvají přizpůsobit uzavřenému úseku. "Po dobu prací probíhá v úseku Okresní soud - Envelopa, respektive Šantovka výluka tramvajového provozu," informovala Martina Krčová, mluvčí dopravního podniku s tím, že beze změny jezdí linky číslo 2, 4 a 6.

Linka číslo 3 po dobu výluky nejezdí a linka číslo 5 bude v provozu jen o víkendech a svátcích v intervalu 20 minut, a to ve své trase podle výlukových jízdních řádů. Trať na Trnkovu v pracovních dnech obslouží zvláštní tramvajová linka X5 v intervalu 15 minut v trase Trnkova - Kosmonautů - Žižkovo náměstí - Neředín, krematorium, linky číslo 1 a 7 plně nahrazuje zvláštní linka U v trase Nová Ulice - Náměstí Hrdinů - Neředín, krematorium. Obě výlukové linky jezdí podle zvláštních jízdních řádů.


Novou Ulici s Neředínem spojuje zvláštní linka U (11. dubna 2016, David Stareček).

Náhradní autobusovou dopravu zajišťuje linka X v trase Tržnice, plocha - Envelopa - Vejdovského - Hlavní nádraží a zpět. "Linkou X nejsou obsluhovány zastávky Fibichova, Okresní soud, Náměstí Hrdinů a Palackého! Pro přepravu mezi zastávkami Náměstí Hrdinů a Tržnice lze využít pravidelných linek autobusové dopravy," zdůraznila tisková mluvčí Martina Krčová.

Stáhněte si...
- Výlukový jízdní řád tramvajové linky číslo 5 si stáhněte zde.
- Jízdní řád výlukové tramvajové linky X5 si stáhněte zde.
- Jízdní řád výlukové tramvajové linky U si stáhněte zde.
- Jízdní řád náhradní autobusové dopravy X si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpmo.cz).


V pracovních dnech jezdí místo linky 5 linka X5 (11. dubna 2016, David Stareček).

Kromě uvedených změn musel dopravní podnik přizpůsobit také autobusové linky. Zastávka Tržnice směr Povel pro linky číslo 16, 17 a 18 tak zastavují na posunuté zastávce, linka číslo 50 neobsluhuje zastávku Okresní soud směr Náměstí Hrdinů a na lince číslo 52 dochází k zavedení odklonové trasy. Linka je vedena mezi Výstavištěm Flora a Tržnicí po objízdné trase ulicemi Havlíčkova, Javoříčská, Nerudova a třída Svobody.

S objízdnými trasami musí ale počítat také motoristé. Výluka potrvá do 8. května a nejspíš na ni naváže další výluka tramvajové dopravy. V průběhu května totiž dopravní podnik plánuje opravy na trati do Pavloviček.


Ve vyloučeném úseku jezdí náhradní autobusy (11. dubna 2016, David Stareček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!