Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Arriva už týden zajišťuje MHD v Přerově

PŘEROV - Už týden zajišťuje městskou hromadnou dopravu v Přerově dopravce Arriva. Ten nahradil dosavadní společnost DLS, která se dostala do finanční tísně a přišla o osm zapůjčených autobusů.

Radnice cestující ubezpečuje, že se pro cestující změnou dopravce nic nezměnilo. Platí stávající jízdní řády, doklady i jízdenky...


Týden po "převratu" v přerovské MHD (15. února 2016, MÚ Přerov).

Bez zbytečných průtahů se radnice města Přerova rozhodla rázně vyřešit spor v městské hromadné dopravě. Začátkem února se začala Dopravní logistická společnost zajišťující provoz autobusové dopravy ve městě do platební neschopnosti, kvůli čemu následně přišla o pět a později ještě o další tři autobusy. Kvůli tomu se Dopravní a logistická společnost dostala do situace, kdy nedokázala zajistit městskou dopravu v plném rozsahu.

Na svých webových stránkách se sice firma omluvila a uvedla linky a spoje, které nevyjely, to ale radnici nestačilo. "Poté, co bylo avizováno, že v pondělí 8. února nevyjede 77 autobusových spojů, byla svolána mimořádná rada města a radní rozhodli o ukončení smluvního vztahu," řekla tisková mluvčí města Lenka Chalupová.


Arriva převzala i některé původní autobusy (15. února 2016, MÚ Přerov).

Přerovská radnice ještě v ten den oslovila společnost Arriva s dotazem, zda je dopravce prakticky ze dne na den schopen zajistit dopravu na linkách MHD. I díky tomu se podařilo minimalizovat negativní dopady na cestující, neboť v úterý 9. února již na všechny linky vyjela Arriva se svými autobusy i řidiči. Zástupci města zároveň na svých webových stránkách ujistili cestující, že pro ně nenastala žádná změna. Autobusy od úterního rána 9. února jezdí podle platných jízdních řádů, není žádný výpadek spojů, nemění se trasy ani ceny.

"V platnosti jsou veškeré dlouhodobé jízdní doklady, které si cestující zakoupili u původního přepravce. Bez problému funguje i informační kancelář," uvedla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu. Ředitelka společnosti Arriva Morava Pavla Struhalová potvrdila, že společnost přebrala i všechny zaměstnance bývalého dopravce. "Nikdo z nich nepřijde o práci," ujistila Struhalová.


Arriva zajišťuje provoz MHD bez sebemenších problémů (15. února 2016, MÚ Přerov).

Smlouva s Dopravní a logistickou společností byla podepsána v březnu roku 2014. Společnost se zavázala, že za částku 136,8 milionů korun zajistí po dobu deseti let autobusovou dopravu v Přerově. Dopravní a logistická společnost odůvodňuje své ekonomické problémy špatným výkladem smlouvy ze strany města Přerova. "Podle rozhodnutí soudu prvního stupně je však výklad smlouvy městem správný a věc nyní řeší odvolací soud," řekla právnička města Jana Hrubá.

Webová prezentace Dopravní a logistické společnosti je v tuto chvíli odstavena. Ačkoli firma slíbila nový web, zatím se čtenář dozví pouze to, že na adrese www.dlsprerov.cz zatím neběží internetová prezentace, čeká se na zprovoznění prezentace ze strany držitele domény.

Čtěte také...
- Přerovská MHD má problém. Přišla o autobusy (vydáno 5. února 2016).
- Výměna stráží: Přerovskou MHD přebírá Arriva (vydáno 9. února 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Platné jsou původní jízdní řády, doklady i jízdenky (15. února 2016, MÚ Přerov).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!