Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

O Vánocích se olomoucká MHD přizpůsobí

OLOMOUC - Protože poptávka po cestování o Vánocích a mezi svátky je každoročně slabší, přistoupil i Dopravní podnik města Olomouce k omezení tramvajového i autobusového provozu.

V případě autobusové dopravy musí navíc dopravní podnik reflektovat také na upravenou otevírací dobu obchodních center...


Na Štědrý den bude bez omezení jezdit také linka číslo 4 (26. listopadu 2015, Filip Vlček).

Na Štědrý den bude tramvajový provoz vypraven dle sobotních jízdních řádů. V dopoledních hodinách bude provozován bez úprav, v odpoledních hodinách budou linky číslo 1, 3, 5 a 7 po 17.00 hodin předčasně ukončeny. Linky číslo 2 a 4 budou vedeny bez omezení dle platných jízdních řádů.

Autobusový provoz bude vypraven dle jízdních řádů platných pro dny pracovního klidu s tím, že linka 25 nebude provozována na Kaufland, sklad a nebudou realizovány spoje s odjezdem v 16.05 a 17.05 hodin ze zastávky Hlavní nádraží do zastávky Kaufland a zpět. Provoz na lince číslo 27 bude naposledy realizován spojem v 14.38 hodin od Tržnice, respektive 14.53 hodin od Globusu. Na lince číslo 11 budou všechny spoje počínaje odjezdem v 12.16 hodin od Hlavního nádraží vedeny přes Radíkov i Lošov, zastávka Lošov, Svolinského nebude obsluhována.

Autobusy budou po poledni utlumovány

K dalším úpravám provozu na všech denních linkách dochází od cca 12.30 hodin, kdy budou vybrané kurzy předčasně ukončovány. Od cca 17.30 hodin začne být provoz ukončován zcela. Provoz nočních linek je zachován bez omezení.


Také dvojka bude v provozu podle běžných jízdních řádů (26. listopadu 2015, Filip Vlček).

Na první svátek vánoční bude tramvajový provoz veden bez omezení dle jízdních řádů platných pro neděli. Autobusový provoz bude vedendle jízdních řádů platných pro dny pracovního klidu. Jelikož hypermarkety Globus, Tesco a Kaufland budou uzavřeny, bude linka číslo 16 všemi spoji ukončena na zastávce Tabulový vrch, linka 27 nepojede vůbec a linka číslo 25 nebude zajíždět na Kaufland. Provoz na Kaufland, sklad bude zachován.

V poslední den roku pojedou tramvaje i autobusy podle jízdních řádů pro pracovní dny. Spřažené soupravy budou nasazeny na lince číslo 3 a 5, na ostatních linkách budou nasazeny sólo vozy. Autobusový provoz bude veden dle jízdních řádů platných pro pracovní dny bez posilových spojů.

Na Nový rok nedojedete k obchodním centrům

Na Nový rok bude tramvajový provoz bude veden bez omezení dle jízdních řádů platných pro neděli a autobusový provoz pojede dle jízdních řádů platných pro dny pracovního klidu. Jelikož hypermarkety Globus, Tesco a Kaufland budou uzavřeny, bude linka číslo 16 všemi spoji ukončena na zastávce Tabulový vrch, linka číslo 27 nebude v tento den provozována a linka 25 nebude zajíždět na Kaufland. Dále nebudou realizovány ranní a dopolední spoje linky číslo 25 na Kaufland, sklad a zpět.


Omezena bude část jízdních řádu linky 25 a dalších (26. listopadu 2015, Filip Vlček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!