Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vánoční strom v Olomouci zdržel tramvaje

OLOMOUC - Poklidnou nedělní dopravu zpomalila v poledne kolona policejních aut a doprovodných aut s kamionem převážejícím vánoční strom. Ten bude následující dva měsíce zdobit Horní náměstí.

Poprvé se olomoucký vánoční strom letos rozzáří již tuto neděli 22. listopadu při příležitosti zahájení Vánočních trhů...


Stromek na návěsu a pracovníci dopravního podniku (15. listopadu 2015, Adam Dzvinčuk).

Se samotným převozem souviselo také krátkodobé pozastavení tramvajového provozu. "Při průjezdu ulicemi Havlíčkova, Wolkerova a při přejezdu přes třídu Svobody bude na nezbytně nutnou dobu v daném úseku v obou směrech zastaven tramvajový provoz," informovala v předstihu již minulý týden tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová. 

Kamion se stromkem sjel z hlavního tahu přes Olomouc na Wolkerovu ulici, kde se k němu připojili pracovníci dopravního podniku dohlížející na bezpečný průjezd pod trolejovým vedením. Obzvlášť u Výstaviště Flora, kde je zastávka postavena na vídeňský způsob, musela kolona zpomalit, aby větve nepoškodily trolejové vedení.


Přesun se dotkl linek 1, 4, 7 a 16 (15. listopadu 2015, Adam Dzvinčuk).

Na místě bylo několik policejních vozů, pracovníci dispečinku Dopravního podniku města Olomouce, doprovodné vozidlo transportní firmy, ale i několik desítek zvědavců od novinářů přes místní fanoušky MHD až po náhodné kolemjdoucí.

Při přejezdu přes třídu Svobody z ulice Havlíčkova na ulici Pavelčákova a dále na Horní náměstí musela být v obou směrech krátkodobě pozastavena jak tramvajová, tak i autobusová a automobilová doprava. To zanechalo v provozu několikaminutová zpoždění především na linkách číslo 1, 4, 7 a 16. Celý přejezd trval jen pár minut a po jeho ukončení byl provoz obnoven v plném rozsahu. Stromek však pokračoval dále na Horní náměstí.


Jakmile bylo hotovo, provoz se vrátil do normálu (15. listopadu 2015, Adam Dzvinčuk).

Šestnáctiletý strom v neděli ráno pokácela odborná firma v areálu trafostanice firmy Veolia Energie v Pavelkově ulici. Město tak netradičně nenechalo pokácet strom v lese, ale v areálu soukromé firmy, protože musel být kvůli přílišným rozměrům pokácen. Město jej tak využilo pro vyzdobení Horního náměstí.

Po nutné nazdobení, o které se postarají organizátoři vánočních trhů během tohoto týdne, pak budou moci obyvatelé Olomouce krásy stromu poprvé zhlédnout v neděli 22. listopadu při zahájení Vánočních trhů. Na stromku se podle informací zveřejněných na webu města rozzáří celkem 23 tisíc LED diod. Mohutný vánoční strom pak bude centru m města zdobit až do Tří králů začátkem ledna.


Stromek pokračoval dále na Horní náměstí (15. listopadu 2015, Adam Dzvinčuk).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!