Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Olomouci rozšířili tarif i integraci tratí

OLOMOUC - První červencový den nebyl jen příležitostí k začátku letního jízdního řádu. V Olomouci upravili tarif a vybrané spoje několika autobusů. Rozšířena byla také integrace na další železniční tratě.

Několika minutové posuny spojů jsou výsledkem jednání o požadavcích cestujících, městských částí i škol na území města...


Autobus linky číslo 13 u hlavního nádraží (1. července 2015, Adam Dzvinčuk).

V tomto novém tarifu jsou zavedeny dva nové druhy jízdného, a to jízdenka celoroční a desetiměsíční. Celoroční občanské jízdné bude možné zakoupit za 3 200 korun, zlevněné celoroční jízdné bude stát 1 600 korun.

"Druhou novinkou je zavedení desetiměsíčního zlevněného jízdného, které je primárně určeno pro žáky a studenty v období školního roku," informovala tisková mluvčí dopravního podniku Martina Krčová. Desetiměsíční jízdenku si mohou koupit i ostatní cestující, kteří mají na zlevněné jízdné nárok. Cena této jízdenky bude 1 350 korun.


K Hlavnímu nádraží příjíždí linka číslo 21 (1. července 2015, Adam Dzvinčuk).

Došlo ale také k úpravám jízdních řádů na některých autobusových linkách, a to jako reakce na podněty získané od cestující veřejnosti, komisí městských částí, firem a škol na území města Olomouce a obcí zapojených do Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

Na autobusové linky číslo 17 dochází ke zprovoznění zastávky Slavonín, Dům seniorů na ulici Jižní ve směru do centra v blízkosti nově zprovozněného domova pro seniory ve Slavoníně. Z tohoto důvodu dochází k uspíšení odjezdů spojů linky z Nemilan o 1 minutu. "Spoj s odjezdem v 7.20 hodin ve dnech školního vyučování ze zastávky Slavonín, křižovatka bude veden již ze zastávky Nemilany s odjezdem v 7.13 hodin," uvedla Krčová. Dochází také k uspíšení prvního ranního spoje linky ze zastávky Na Střlnici na 4.20 hodin.

Posunuté spoje na linkách 18, 24, 31 a 42

Na lince číslo 18 dochází k úpravám dopoledních spojů a k rozšíření nasazení nízkopodlažních autobusů. I spoj linky číslo 24 z Nové Ulice v 7.41 pojede nově v 7.43 hodin, z Týnečka pak pojede o šest minut později spoj linky číslo 31 nově ve 14.07 hodin. Upravují se také spoje na lince číslo 42.


Linky číslo 16 se změny nedotknou (1. července 2015, Adam Dzvinčuk).

Největší změny se dočkala linka číslo 27, která mění trasu, zastávky i jízdní řád. "Linka bude vedena v pozměněné trase, nově jako polookružní, s průjezdními zastávkami Olomouc City a Globus. Po trase bude linka obsluhovat zastávky Tržnice, Náměstí Hrdinů, Svornosti, Foerstrova, Olomouc City, Globus, Foerstrova, Svornosti, Náměstí Hrdinů a Tržnice," uvedla výčet zastávek mluvčí Martina Krčová s tím, že nízkopodlažní autobus pojede denně každých 45 minut. Zdůraznila ale, že kvůli nedokončeným úpravám u Globusu linka dočasně nebude zajiždět ke Globusu.

Příjemná změna se dotkla také cestujících na železnici. Od 1. července byla totiž rozšířena integrace na tratě 275 z Olomouce do Drahanovic, 301 z Olomouce do Nezamyslic a 310 z Hrubé Vody do Moravského Berouna. "Cestující tak získají možnost cestovat na jednu jízdenku vlakem, příměstským autobusem a MHD," dodala Krčová.


Ani na dvaadvacítce ke změně nedošlo (1. července 2015, Adam Dzvinčuk).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!