Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Muglinovské nic nejezdí, opravují parovod

OSTRAVA - Rekonstrukce parovodu napříč Nádražní ulicí v Ostravě je důvodem, proč do konce prázdnin nejezdí tramvaje z centra k hlavnímu nádraží. Dopravní podnik proto zajistil náhradní autobusy. 

Na objízdné trasy se ale musely vydat i autobusy městské dopravy a krajské autobusové linky, přestupní uzel je v zastávce Důl Jindřich...


Přestupní zastávka Důl Jindřich (6. července 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Koleje přímo u zastávky Muglinovská jsou přetnuté několikametrovým výkopem. Ostrava tady totiž rekonstruuje parovod, a práce si vynutily úplnou uzavírku Nádražní ulice, a to s termínem ukončení koncem srpna. Tramvajové linky ve směru z centra tak odbočují mimořádně doleva do zastávky Plynárny a cestující mířící dále o hlavnímu nádraží musí využít náhradní autobusovou dopravu. 

Tramvajové linky číslo 1, 2, 8 a 18 jsou ve směru z centra odkloněny a ze zastávky Důl Jindřich pokračují do zastávky Plynárny. Náhradní dopravu zajišťuje náhradní autobusová doprava linkou X1 v trase Důl Jindřich - Křižíkova - Sad Boženy Němcové - Náměstí Svatopluka Čecha - Hlavní nádraží. Během nočních hodin je pak náhradní autobusová doprava zajištěna prodlouženou autobusovou linkou X8, která jezdí kvůli souběžné výluce tramvají mezi Novou Vsí vodárnou, Mariánským náměstím a zstávkou Don Bosco. V nočních hodinách až do poloviny srpna je linka X8 prodloužena přes Náměstí Republiky, Karolinu a Důl Jindřich na Hlavní nádraží.

Čtěte také...
Oprava trati u Krajského úřadu zatím nezačala (vydáno 8. července 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Překopnutá Nádražní ulice u zastávky Muglinovská (6. července 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Odkloněny ale musely být také autobusové linky, a to nejen ty městské. Autobusové linky Dopravního podniku Ostrava jedoucí ve směru do Ostravy jedou ve svých trasách, a to především kvůli zachování dobíjení elektrobusů ve Valchařské ulici. Ve směru z Ostravy dále do Přívozu, Hlučína či Šilheřovic ale linky začínají již v tramvajové zastávce Důl Jindřich. Dále pokračují po Nádražní ulici do zastávky Křižíkova, kde standardně odbaví cestující, ale poté hned odbočí vlevo a jedou rovnou do zastávky Sad Boženy Němcové. 

Trasy se změnily také v krajské autobusové dopravě. Linky číslo 281, 282, 283, 290 a 292 přijíždějící do Ostravy jsou ze zastávky Sad Boženy Němcové prodlouženy až do zastávky Křižíkova. Spoje odjíždějící z Ostravy směrem na Hlučín jsou mimořádně výchozí již v zastávce Důl Jindřich, která je ale umístěná poblíž tramvajové zastávky ve směru do centra. Odtud totiž pokračují přes zastávku Vozovna trolejbusů do zastávky Sad Boženy Němcové a dále po své trase. "Pro přestup na tramvajové linky ve směru jízdy do centra města je nutné použít linku náhradní dopravy X1 ze zastávky Křižíkova nebo tramvajové linky ze zastávky Plynárny," upozorňuje Kodis na svém webu


Náhradní dopravu zajišťuje autobusová linka X1 (6. července 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

V zastávce Důl Jindřich vznikl dočasný velký přestupní bod, kde přestupují cestující mezi zkrácenými tramvajovými linkami, náhradní autobusovou dopravou X1 či X8 a krajskými autobusovými linkami. Cestující tak musí dbát zvýšené pozornosti, aby přestoupil do správného spoje. Výjimkou je jen trasa náhradní autobusové dopravy X14 nahrazující tramvajovou linku číslo 14. Ta je totiž v celé trase nahrazena autobusy a navíc přímo po Sokolské třídě. Nezajíždí tedy ani do zastávky Důl Jindřich. 

"Víme, že pro cestující i obyvatele Ostravy jsou letní výluky MHD nevítanou záležitostí. Proto se vždy snažíme společně s městem a obvody sezónní stavební činnost pečlivě koordinovat. V letních měsících je MHD zatížena méně, než v průběhu roku, a proto zásadní výluky směřujeme na toto období," vysvětlil ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys, proč se výluky konají právě v létě. 

Stáhněte si...
- Kompletní jízdní řád náhradní autobusové dopravy X1 si stáhněte zde
- Kompletní jízdní řád náhradní autobusové dopravy X14 si stáhněte zde
  (zdroj: Dopravní podnik Ostrava)


Linka číslo 1 vyjíždějící z vozovny mijí zastávku Křižíkova (6. července 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!