Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Transdev instaluje e-papery a kupuje autobusy

FRÝDEK-MÍSTEK - Nové chytré označníky se začínají objevovat na prvních zastávkách ve Frýdku-Místku. Celkem má být v rámci projektu Chytré zastávky instalováno 20 e-paper panelů a 9 velkých LED panelů.

Město ve spolupráci s dopravcem Transdev do ulic také vypustí 12 nových elektrobusů. S obměnou vozového parku začalo již na sklonku loňského roku...


Instalace nových e-paperových jízdních řádů (21. března 2024, Transdev Morava)

Chytré označníky spočívají v dosazení e-paper panelů. První z nich byl instalován v dnešních dnech na zastávce Dobrovského pracovníky společnosti Transdev Morava. Zkušební nasazení dopadlo výborně a cestující na zastávkách v obou směrech už mohou využívat výhod online dopravních informací. E-paper panel ke svému provozu využívá energii ze solárního panelu, který je součástí označníku. Kromě aktuálních informacích o spojích jsou označníky vybaveny také žlutým tlačítkem, po jehož stisknutí jsou informace zobrazované na displeji cestujícímu přečteny nahlas.

Kromě nových panelů začnou jezdit elektrobusy

Městská hromadná doprava ve Frýdku-Místku bude modernější a ekologičtější nejen novými zastávkami. Město ve spolupráci s dopravcem Transdev do ulic vypustí 12 nových elektrobusů. S obměnou vozového parku začalo již na sklonku loňského roku, když uvedlo do provozu dva vozy na bioCNG pohon, pořízené z uspořených prostředků. "Úspěšně jsme dokončili projekt na pořízení 12 plně bezemisních elektrobusů. Proběhla soutěž a již jsme podepsali kontrakt s výrobcem. Jedná se o elektrobusy s nejsilnější možnou kapacitou baterií," řekl ředitel osobní dopravy Transdev Jakub Vyvial.


Jeden z nových elektrobusů společnosti Transdev (února 2024, MÚ Frýdek-Místek))

Autobusy budou zároveň vybaveny klimatizačními jednotkami pro cestující a tepelnými čerpadly pro ohřev vozidel v zimních měsících. Kromě běžné výbavy budou nové elektrobusy doplněny prvky v nejvyšším možném standardu. Bezpečnost cestujících zvýší kamerový systém, ve vozech bude připojení wifi, systém hlášení pro nevidomé a nový typ odbavení pomocí QR kódů. Po nákladově turbulentním roku 2022, kdy se ceny zemního plynu (CNG) a elektřiny zvýšily v násobcích, se Transdevu loni povedlo tyto komodity stabilizovat a ceny zafixovat na příznivé úrovni.

"Transdev nám tak vrátí z provozní dotace do našeho rozpočtu zpátky pět milionů korun. Jsem velice rád, že se poskytovateli dopravních služeb spolu s městem daří. Společně obměňujeme vozový park, zkvalitňujeme služby a zvedáme úroveň MHD ve městě. Je pro mě důležité, že občanům můžeme zajistit kvalitní dopravu," doplnil následněl primátor Petr Korč. Náklady na pořízení elektrobusů přesahují 140 milionů korun, přičemž 85 % částky pokryjí dotace z projektu IROP, zbylých 15 % uhradí dopravce.


Interiér nového elektrobusu (února 2024, MÚ Frýdek-Místek))

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!