Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostravská Vánoční tramvaj dojíždí do finále

OSTRAVA - Vyjela mezi prvními a dojíždí jako poslední. Řeč je o ostravské Vánoční tramvaji, která první cestující svezla v závěru loňského listopadu. A ve středu 31. ledna si odjede svojí poslední směnu. 

Cestující se s ní mohou naposledy svézt na lince číslo 7, během předvánočního i lednového provozu se ale postupně vystřídala na většině páteřních spojích...


Vánoční tramvaj den před Štědrým dnem (23. prosince 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Ostravská Vánoční tramvaj vyjela o uplynulé předvánoční době v rámci celorepublikového srovnání jako druhá, a to hned po těch dvou olomouckých. V pondělí 20. listopadu tak svezla první cestující tramvaj typu Škoda 39T vyzdobená svátečními motivy a LED osvětlením. Vůz byl vyzdoben jak zvenku tisícovkami žárovek, tak i v interiéru polepy s vánočními motivy stromečků, dárků a vánočních balíčků. Nechybí ani polep na stropě nebo na sedačkách. První jízdou zahájila Tyrkysovou sbírku, kterou pořádá Dopravní podnik Ostrava s Nadačním fondem Křídlení už pošesté. 

V provozu pak byla tramvaj prakticky každý den. "Ostravská vánoční tramvaj bude vypravována až do konce ledna 2024 na různé linky, aby se pravidelně objevovala v jednotlivých městských obvodech a potěšila co nejvíce Ostravanů," uvedla po první zahajovací jízdě tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová. Aktuální jízdní řád Vánoční tramvaje byl zveřejněn vždy s několikadenním předstihem na webu dopravního podniku. A nejinak tomu je i v současné době. Dnes je tak tramvaj nasazena na linkách číslo 7 a 17, o víkendu bude nasazena v sobotu na lince číslo 4, v neděli pak na lince 8. V pondělí se s ní svezou cestující na lince číslo 17, v úterý na lince 7 a 8 a poslední šichtu si tramvaj odbyde na lince číslo 7. 


Interiér byl bohatě zdobený vánočními motivy (23. prosince 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Vánoční tramvaje, trolejbusy i autobusy jsou v posledních letech oblíbeným doplňkem Vánoc. V řadě měst to již berou jako samozřejmost, jinde to letos zkusili poprvé a nestačili se divit, jaký zájem to vyvolalo. Informační portál Vlčoun.cz pro čtenáře připravil téměř kompletní přehled, kde bylo nebo ještě stále je možné speciální vyzdobené vánoční vozy potkat. Úplně poprvé vánočně vyzdobené trolejbusy vyjely hned ve dvou městech. Svojí premiéru má za sebou Dopravní společnost Zlín - Otrokovice i Dopravní podnik města Jihlavy, kde vánočně vyzdobené vozy sklidily velký úspěch. 

Stálicí co do vánočně vyzdobených vozidel je pak hlavní město. "Svátečně vyzdobená vánoční flotila Dopravního podniku hlavního města Prahy slavnostně vyjíždí do pražských ulic. Doufám, že vám všem vykouzlí úsměv na tváři a bude Vám dělat radost po celý advent," uvedl při slavnostním rozsvícení první náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib. Vánoční flotila vozidel se rozrostla na jedenáct vozů, v celopolepu jich je šest a poprvé do ní dopravní podnik zařadil i kloubový autobus.

Čtěte také...
Vánoční vozy rozzářily ulice napříč republikou (vydáno 22. prosince 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Vánoční tramvaj skončí v poslední lednový den (23. prosince 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!