Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Z tramvaje musel ven každý čtrnáctý cestující

OSTRAVA - Téměř dva a půl tisíce cestujících vyloučili přepravní asistenti společně s městskými strážníky během uplynulého týdne z vozidel Dopravního podniku Ostrava. Konala se totiž celotýdenní kontrolní akce.

Ve srovnání s poslední podobnou akcí se snížil počet vyloučených cestujících. Zatímco na jaře byl vyloučen každý dvanáctý, nyní to byl každý čtrnáctý...


Kontrolní akce probíhaly přes den i v noci (10. listopadu 2023, DP Ostrava)

Celkem 38 asistentů přepravy společně se 42 strážníky ve dvanácti týmech zkontrolovalo celkem 32 184 cestujících v celkem 901 spojích. Akce probíhala dny i noci od pondělí 6. listopadu do sobotního rána 11. listopadu. Primárně kontrolní týmy působily na nejvytíženějších tramvajových linkách s nejvyšším počtem vyloučených pasažérů za posledních šest měsíců. Šlo přednostně o sedm linek, a to linky číslo 1, 2, 4, 7, 8, 12, 17. Nejvíce cestujících zkontrolovali na lince číslo 8. Z počtu přes deset tisíc cestujících si muselo z vozů vystoupit celkem 635 lidí bez jízdenky.

"Výsledek vnímáme pozitivně. Na jaře, kdy se týdenní bezpečnostní akce konala naposledy, naše týmy vyloučily každého dvanáctého, nyní každého čtrnáctého. Těší nás, že cestující už jsou podle našich postřehů z terénu na asistenty zvyklí a panuje vůči nim důvěra a respekt. Týden se obešel bez incidentů. Právě bezpečí cestujících je pro nás prioritou," uvedl Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku Ostrava.


Asistentni přepravy při jedné z kontrolních akcí (květen 2023, DP Ostrava)

"K pocitu bezpečí cestujících v prostředcích MHD přispíváme již dlouhodobě, a to nejen při těchto akcích. Věřím, že i díky naší účasti se akce obešla bez incidentů. Na zvyšování pocitu bezpečí v prostředcích MHD, jakož i v nastavené spolupráci s DPO budeme i nadále pokračovat," doplnil zástupce ředitele pro výkon služby Městské policie Ostrava Petr Zukal. "Nad rámec běžných kontrol proběhlo letos už osm mimořádných bezpečnostních akcí, včetně dvou týdenních. Další noční bezpečnostní akce je plánována v prosinci," varoval pak náměstek primátora pro dopravu Břetislav Riger.

Cestující si dlouhodobě přítomnost asistentů pochvalují. Dopravní podnik Ostrava má v současnosti 90 zaměstnanců přepravní kontroly. Polovinu tvoří revizoři a druhou asistenti přepravy. Asistenti zvyšují kvalitu přepravy cestujících, zejména přispívají k bezpečí a pořádku ve vozidlech, informují, pomáhají cestujícím, a to třeba i s nákupem jízdného. V dopravním podniku fungují sedmým rokem.

Čtěte také...
Černí pasažéři, třeste se! DPO spustil kontroly (vydáno 7. listopadu 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Asistentni přepravy při kontrolní akci v Ostravě (květen 2023, DP Ostrava)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!