Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Černí pasažéři, třeste se! DPO spustil kontroly

OSTRAVA - Asistenti přepravy v tomto týdnu absolvují doslova maraton. Kontrolní týmy posílené o městské strážníky budou až do soboty intenzívně kontrolovat spoje, kde se obvykle vyskytuje nejvíce cestujících načerno.

Podobnou akci dopravní podnik uspořádal naposledy na jaře. Město i dopravní podnik si od kontrolních akcí slibuje zvýšení bezpečnosti v MHD...


Asistentni přepravy při jedné z kontrolních akcí (květen 2023, DP Ostrava)

Celkem 38 asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava a 42 strážníků Městské policie Ostrava vytvoří dvanáct týmů, které se v rámci mimořádné bezpečnostní akce každý den i v noci až do soboty 11. listopadu prioritně zaměří na vytipované úseky a linky s nejvyšším počtem vyloučených pasažérů za posledních šest měsíců. Půjde celkem o sedm linek. Prioritně budou skupiny dbát na bezpečnost cestujících a dodržování přepravních podmínek na nejvytíženějších tramvajových linkách. O výsledcích akce bude dopravce informovat.

"Podobně rozsáhlou akci jsme pořádali naposledy na jaře. Cestující si dlouhodobě přítomnost asistentů pochvalují, takže v návaznosti na jejich přání kontroly opakujeme. V květnu naše týmy zkontrolovaly na 20 tisíc cestujících a vyloučily každého dvanáctého," řekl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.


Asistentni přepravy při kontrolní akci v Ostravě (květen 2023, DP Ostrava)

Bezpečnost občanů města a jeho návštěvníků je pro radnici podle ředitele Městské policie Ostrava Miroslava Plačka prioritou. Nejinak je tomu i v prostředcích MHD, kde se díky naší přítomnosti mohou cestující cítit bezpečně, a to nejen v rámci těchto akcí. S DPO spolupracujeme dlouhodobě a věřím, že v této spolupráci budeme i nadále pokračovat," uvedl Plaček. Notuje mu i náměstek primátora Břetislav Riger. "Mimořádných akcí, kdy asistenti přepravy a strážníci vyrážejí do vozů a na zastávky MHD nad rámec běžných kontrol, proběhlo od začátku roku už sedm, včetně jarní týdenní," řekl náměstek primátora. 

Dopravní podnik Ostrava má v současnosti 90 zaměstnanců přepravní kontrolory. Polovinu tvoří revizoři a druhou asistenti přepravy. Asistenti přepravy zvyšují kvalitu přepravy cestujících, zejména přispívají k bezpečí a pořádku ve vozidlech, informují, pomáhají cestujícím, a to třeba i s nákupem jízdného. V dopravním podniku fungují sedmým rokem.

Čtěte také...
Přepravní asistenti se uchytili, bude jich víc (vydáno 31. ledna 2018)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Noční akce asistentů přepravy v Ostravě (23./24. června 2023, DP Ostrava)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!