Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vozovnu trolejbusů čeká náročná modernizace

OSTRAVA - Trolejbusový areál v centru Ostravy projde rozsáhlou modernizací. Klíčovou budovu pro vzdělávání řidičů a dalších zaměstnanců Dopravní podnik Ostrava nechá opravit na moderní vzdělávací centrum.

Za necelých 250 milionů korun se kompletně obnoví dosluhující budova i okolí. Řidičům nové centrum nabídne například novou zdržovnu, výpravnu nebo jídelnu...


Pohled na zmodernizovanou budovu trolejbusové vozovny (vizualizace, DPO)

Trhliny nosných zdí budovy, zastaralé rozvody, defekty venkovní splaškové kanalizace, místy propadající se dlažba ohrožující provoz vozů. Od zprovoznění v roce 1956 bez rekonstrukce. V takovém nevyhovujícím stavu je nyní správní budova a její okolí v Areálu trolejbusy Ostrava. V plánu je rekonstrukce celé administrativní budovy včetně přístavby, výstavba chodníků, komunikace a parkovacích stání, rekonstrukce zpevněných ploch a rozvodů inženýrských sítí v celém areálu. Z porubské tramvajové vozovny bude do areálu přemístěn unikátní tramvajový simulátor. Ve vzdělávacím centru budou nově probíhat i náborová a přijímací řízení. Modernizované klimatizované učebny s audiovizuální technikou pak budou k dispozici i klientům autoškoly.

"Cílem je vytvořit moderní centralizované vzdělávací pracoviště. Každá firma stojí a padá s lidmi. Vzdělávacím centrem dopravního podniku projde ročně přes čtyři tisíce lidí. Chceme pro ně kvalitní zázemí, které je adekvátně připraví. Kvalitní vzdělávání se promítá do bezpečného provozu a celkové kvality služeb," řekl generádlní ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys. "Záleží nám na tom, aby první kontakt budoucích zaměstnanců dopravního podniku neprobíhal v rozpadajícím se objektu, ale v moderní budově, která bude samozřejmě plnit i veškeré energetické standardy," dodal.


Stávající pohled na budovu u vozovny (29. září 2023, DPO)

V areálu dnes lidé absolvují kurzy k získání řidičských oprávnění skupin B, C, D a kurzy pro získání průkazu způsobilosti k řízení tramvají a trolejbusů. Řidiči DPO absolvují v prostorách vstupní a pravidelná školení a také přezkušování a proškolování po mimořádných událostech v dopravě. "Dopravní podnik Ostrava má dva tisíce zaměstnanců. Více než tisícovka z nich jsou řidiči. Pro naše město vykonávají užitečnou a náročnou práci. Věříme, že adekvátní zázemí jim zajistí podmínky pro kvalitní výkon nejen řidičského řemesla. Lidé by pro každou firmu měli být na prvním místě," vysvětlil pak Břetislav Riger, náměstek primátora pro dopravu.

Cena za modernizaci celého objektu a okolí je necelých 250 milionů korun bez DPH. Projekt se podařilo vysoutěžit pod předpokládanou cenou, která byla 259 milionů korun. Na samotnou rekonstrukci areálu se dopravní podnik připravoval již koncem srpna, kdy došlo k modernizaci a napojení zadního výjezdu z vozovny trolejbusů. Během celosíťové výluky, která se konala poslední dva týdny v srpnu, došlo k rozšíření trolejového vedení tak, aby bylo možné zadní vjezd využívat během výluk hlavního vjezdu. 

Čtěte také...
Ostravský DP rekonstruuje vjezd do vozovny (vydáno 31. srpna 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Hlavní vjezd do vozovny trolejbusů v centru Ostravy (26. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!