Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostravský DP rekonstruuje vjezd do vozovny

OSTRAVA - Plánovaná rekonstrukce administrativní budovy vozovny trolejbusů je důvodem, proč probíhá instalace nového trolejového vedení u zadního výjezdu. Během prací má totiž tento výjezd nahradit hlavní vjezd do vozovny.

Na trolejbusové linky v celé Ostravě jsou tak nyní nasazovány přednostně parciální trolejbusy doplněné o naftové autobusy, výluka skončí v neděli...


(26. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Přípravné práce na rekonstrukce administrativní budovy vozovny trolejbusů v Sokolské ulici v Ostravě dopravní podnik zatím schoval pod úpravu trolejového vedení. "Do neděle 3. září, z důvodu úprav trolejového vedení na Sokolské třídě a v areálu vozovny trolejbusů, dojde ke změně organizace dopravy všech trolejbusových linek," uvedl ostravský dopravní podnik na svých webových stránkách s tím, že všechny trolejbusové denní i noční linky jsou zajištěny autobusy nebo parciálními trolejbusy. 

V praxi to znamená, že téměř v celé síti jsou parciální trolejbusy vedeny klasicky pod trolejemi, ale v úseku mezi Přívozem (u zastávky Hornická poliklinika či Keramická) a Hlavním nádražím jezdí parciální trolejbusy se staženými sběrači. Ostatní kurzy jsou pak nahrazeny klasicky standardními - a většinou naftovými - autobusy. V době prací je pak u vozovny trolejbusů mírně omezen provoz, případně je doprava svedena jednosměrně přes Nádražní ulici u zastávky Muglinovská.


(26. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Rekonstrukce spočívající nejen v modernizaci stávajících prostor, ale v přístavbě další budovy, by měla proběhnout v nejbližších letech. Rekonstrukce, která by měla ostravský dopravní podnik stát přes čtvrt miliardy korun, odstraní stávající nedostatky a mimo jiné také výrazně oddělení provoz samotné vozovny od sídla autoškoly. Vybudováno pak bude nové parkoviště a opraveny budou povrchy silnic v celé areálu a bezprostředním okolí a chodníky. 

Po dokončení rekonstrukce trolejového vedení již nebude nutné ruční překlápění řidičů. Zatímco výjezd z vozovny bude možný jak k Sadu Boženy Němcové i k Hornické poliklinice, vjezd do areálu bude možný jen ve směru od Hornické polikliniky. Od Hlavního nádraží bude možné i nadále vjíždět hlavním vjezdem u zastávky Vozovna trolejbusů. Trolejové vedení v místě zadního vjezdu do areálu vozovny pak bude doplněno o pětici výhybek a dvě křížení. Hotovo by mělo být se zahájením školního roku v pondělí 4. září. 


(26. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!