Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Opavě vyjedou nové trolejbusy, i ty pojmenují

OPAVA - Cestující v městské dopravě se ještě letos dočkají nových trolejbusů. Pětice trolejbusů typu 32Tr ale není, oproti předchozím deseti trolejbusům stejného typu, vybavena pomocným bateriovým pohonem.

Městský dopravní podnik Opava současně již vyhlásil další ročník soutěže Pojmenuj si svůj trolejbus, jména se na vozech objeví v únoru...


Parciální trolejbusy stejného typu již v Opavě dva roky jezdí (10. září 2019, Filip Vlček)

Nové, komfortně vybavené moderní trolejbusy posílí v nejbližších dnech městskou hromadnou dopravu ve slezské metropoli Opavě. Plzeňská firma Škoda Electric, člen skupiny Škoda Transportation, totiž pro zdejší městský dopravní podnik vyrobila pětici vozů typu Škoda 32Tr. Náklady na nákup ve výši zhruba 57 milionů korun pomohou z větší části uhradit fondy Evropské unie. První cestující by se novými ekologickými vozy měli svézt koncem prosince letošního roku.

Městský dopravní podnik Opava ve spolupráci s městem již vyhlásil soutěž Pojmenuj si svůj trolejbus, která navazuje na minulý ročník. Děti základních škol tehdy měly namalovat obrázek a vymyslet jména pro nové trolejbusy, kterými se vozy pyšní dodnes. Nejinak tomu je i v tomto případě, kdy je soutěž určena pro žáky čtvrtých, pátých a šestých tří základních škol. Podle zadání by měl název souviset také se 115. výročím provozu MHD, které připadá na příští rok. Soutěžní návrhy je možné zasílat do konce ledna příštího roku, úspěšné obrázky a jména pak dopravní podnik osadí na nové trolejbusy v únoru.


Nově dodané trolejbusy budou bez pomocného pohonu (10. září 2019, Filip Vlček)

"Trolejbusy jsou plně klimatizované, což zejména v letních měsících jistě ocení řidiči i cestující. Vozy nabídnou prostorný interiér, moderní informační systém s LED obrazovkami. Samozřejmostí je kamerový systém monitorující interiér i nejbližší okolí vozu, což přispívá ke zvýšené bezpečnosti provozu," vysvětlil přednosti nových vozů obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. 

Nové vozy se tak v Opavě v nejbližších dnech přiřadí k deseti škodováckým trolejbusům, které plzeňská firma do slezského města dodala v roce 2018. Vozy byly tehdy na rozdíl od aktuální zakázky navíc vybaveny pomocným bateriovým pohonem. "Trolejbusy s bateriemi mohou v Opavě jezdit i v místech, kde není trolejové vedení. To dopravci umožňuje nasazovat vozidla i mimo tradiční síť trolejbusových linek, využití moderních bateriových vozidel je tedy velmi flexibilní," dodal Kapr. Vozový park trolejbusů opavského dopravního podniku aktuálně čítá více než 30 ekologických vozidel v typickém červenobílém provedení.

Čtěte také...
- Trolejbus 32Tr v Opavě svezl první cestující (vydáno 22. října 2018)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Celkem bude v Opavě jezdit 15 trolejbusů typu 32Tr (10. září 2019, Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!