Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostrava v sobotu podesáté ožije Muzejní nocí

OSTRAVA - Ostravská muzejní noc se letos koná již po desáté. Kulturní festival oživí moravskoslezskou metropoli od 17.00 hodin, potrvá do půlnoci a zapojené instituce spojí celkem pět speciálních autobusových linek.

Letos představí své zázemí 36 institucí a vstup se nikde neplatí. Zahájení se uskuteční tradičně od 17.30 hodin u Nové radnice...


Výchozí zastávka bude u Krajského úřadu (10. června 2017, Filip Vlček).

"Již deset let Ostravskou muzejní noc pořádá Galerie výtvarného umění v Ostravě ve spolupráci s Ostravským muzeem. Festivalu se účastní nejen muzea a galerie, ale také knihovny, umělecké školy, kavárny, antikvariát, technické památky, kulturní a sociální instituce, radnice, kino a další festivaly," vyjmenovala Jana Malášek Šrubařová, koordinátorka festivalu.

"Navštívit můžete například Ostravské muzeum, Hasičské muzeum města Ostravy, Muzeum a galerii Mlejn, Národní zemědělské muzeum nebo Železniční muzeum moravskoslezské. Ostravská muzejní noc ale není jen o muzeích. Zapojeny jsou také galerie, například Galerie výtvarného umění v Ostravě, Výstavní síň Sokolská 26, Industrial Gallery, Galerie Magna, Výtvarné centrum Chagall, Milan Dobeš Museum, Industrial Gallery, Slezskoostravská galerie, Galerie Jáma 10 a Plato ve svém novém výstavním prostoru nevyjímaje," doplnila pak Andrea Weglarzyová koordinátorka festivalu.


Doprava na muzejních linkách je zdarma (10. června 2017, Filip Vlček).

Dopravní podnik Ostrava zajistí autobusovou dopravu na pěti autobusových linkách, které tentokrát kvůli stavebním pracím nebudou vyjíždět z Výstaviště, jako v minulých letech, ale z parkoviště před Krajským úřadem. Důvodem je oprava tramvajové tratě v ulici 28. října mezi Náměstí Republiky a Karolinou, které by dopravu na Výstaviště mohlo komplikovat. V provozu budou linky A do Dílen dopravního podniku v Martinově, linka B do oblasti Dolních Vítkovic, linka C přes centrum do Michálkovic, linka D přes centrum na Náměstí Svatopluka Čecha a linka E k Městské nemocnici.

Ostravské muzejní noci se Dopravní podnik Ostrava letos opět zúčastní také aktivně formou zpřístupnění Depozitáře historických vozidel v areálu dílen v Martinově. Pro návštěvníky bude připraven doprovodný program a krom tramvají budou vystaveny i další vozidla ze sbírky dopravce. Chybět nebudou ani komentované prohlídky depozitáře, a to od 18.30 hodin v intervalu 60 minut až do 22.30 hodin.

Stáhněte si...
- Kompletní jízdní řády autobusových linek Muzejní noci si stáhněte zde.
  (zdroj: Ostravská muzejní noc).


Nahlédnout bude možné i do depozitáře historických vozidel (10. června 2017, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!