Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ODTAJNĚNO: DPO pronajme trolejbusy Arrivě

OSTRAVA - Elektrickou trakci v Ostravě dosud provozovanou Dopravním podnikem Ostrava by měla převzít Arriva. Ačkoli oba dopravci zatím spíše mlžili, stejné nátěry vozidel utajený plán potvrdily.

Dopravní podnik Ostrava se stane pouze správcem infrastruktury, samotný provoz trolejbusů a později i tramvají převezme Arriva...


Nové parciální trolejbusy v tyrkysové barvě (5. února 2018, Apríl Aprílový).

Barevné schéma nových parciálních trolejbusů, které ulice Ostravy brázdí od letošního února, je shodné s novým barevných schematem mezinárodní společnosti Arriva Transport. Arriva jej používá například na autobusech městské dopravy v Přerově, kam je pořídila začátkem letošního roku a 10. ledna je oficiálně představila, na stejnou barvu autobusů Arriva ale mohou cestující narazit i na Ostravsku nebo na dálkových autobusech.

Informační portál Vlčoun.cz oslovil jak Dopravní podnik Ostrava, tak i společnost Arriva Transport. "To je naprosto irelevantní otázka," rozčílila se dnes ráno tisková mluvčí ostravského dopravního podniku Rarolína Kycková. "Připouštíme, že je barva podle vzorníku barev stejná, jako u Arrivy, ale jde o naprostou náhodu. V tuto chvíli po konzultaci se společností Arriva nebudeme poskytovat další informace," dodala uspěchaně a ukončila hovor. 


Autobusy společnosti Arriva v Přerově (12. ledna 2018, Apríl Aprílový).

Odmítavě se k věci nejprve postavil také generální ředitel společnosti Arriva Transport Aniel Dadamka. "Stejnou barvu s novými trolejbusy v Ostravě rozhodně nemáme, je o několik odstínů jiná. Vámi zmíněnou akci s tamním dopravním podnikem odmítám," ohradil se. Po následné mailové komunikaci ale připustil, že k jednání s Dopravním podnikem Ostrava v minulosti skutečně došlo. "Ještě čekáme na kladné stanovisko Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Přípravy na převod vozidel elektrické trakce ale vrcholí," dodal s dotazem, zda jej redakce nebude jmenovat.

Poté, co Informační portál Vlčoun.cz plán odhalil, rozpovídala se i mluvčí dopravního podniku. "My v této věci figurujeme jen jako správce dráhy. Udržovat budeme tramvajové tratě a trolejové vedení, samotný provoz bude řešen pronájmem trolejbusů a později také tramvají společnosti Arriva," uvedla pak Kycková. Právě kvůli barvám musel dopravní podnik ukončit také provoz trolejbusů 14Tr a 15Tr o dva měsíce dříve, než jak původně avizoval.


Dálkový autobus společnosti Arriva Transport (26. listopadu 2017, Apríl Aprílový).

Smlouvu podepsali zástupci Dopravního podniku Ostrava a společnosti Arriva Transport již ve čtvrtek s účinností od dnešního dne. K samotnému pronájmu trolejbusů pak dojde v průběhu dubna, po vyřešení administrativních záležitostí. Tramvaje budou pronajaty koncem roku. Podle dosavadních informací by se společnost Arriva Transport měla podílet také na samotné stavbě ostravského metra, které bude provozovat. Ta má začít letos. Důležitým přestupním bodem by se podle informací zveřejněných na Silvestra měla stát stanice pod módním domem Ostravica.

 Čtěte také...
- Ostrava v roce 2018 zahájí výstavbu metra (vydáno 31. prosince 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz). 


Provozovatelem trolejbusů se stane Arriva (5. února 2018, Apríl Aprílový).

Dočetli jste až sem? To je novinka, co? No jo, ale má to jeden háček. Nezapomeňte, že dnes je přeci APRÍL...! Pohodový den plný dobré nálady přeje celý tým Informačního portálu Vlčoun.cz :-)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!