Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostravu zbrzdil sníh i porouchaný trolejbus

OSTRAVA - Doprava v moravskoslezské metropoli ve středu odpoledne a večer zažila perné chvíle. Silné sněžení totiž zkomplikovalo provoz například na Bazalech, vadný trolejbus zase brzdil tramvaje v centru.

Doprava v centru města i v jeho krajích byla pomalá, ale plynulá. Největší komplikace tak způsobil zmíněný vůz se závadou...


Na pravém horním snímku je vidět vadný vůz na kolejích (7. února 2018, OVANET.cz)

Sněžit začalo v odpoledních hodinách, první komplikace na sebe nedaly dlouho čekat. Od 15.00 hodin začaly mít problmy s nesjizdnými vozovkami autobusy, k nim se o půl hodiny později přidaly také všechny trolejbusové linky. Především trolejbusy jedoucí z centra města na Bazaly nezvládaly táhlé stoupání a v kopci dojezdily.

Komplikace hlásil také táhlý kopec v Děhylově, kde uvízlé kamiony blokovaly plynulý průjezd autobusů městské hromadné dopravě. I přesto se dařilo provoz bez větších omezení udržovat a linky jezdily v celých trasách. Od 16.00 hodin pak prostřednictvím webu Dopravní podnik Ostrava oznámil zpoždění na všech linkách v rozmezí od 15 do 30 minut. O půl hodiny později pak komplikace v centru způsobil porouchaný trolejbus. Nicméně doprava i podle průběžného sledování ostravského kamerového systému byla sice pomalá, ale plynulá.


Zasněžené a částečně neošetřené silnice odpoledne (7. února 2018, OVANET.cz)

Kloubový trolejbus linky číslo 102 jedoucí od Hlavního nádraží se v 16.20 hodin ale porouchal přímo uprostřed křižovatky ulic Nádražní a Mariánskohorská. Nepojízdný zůstal stát přímo na tramvajových kolejích k Hlavnímu nádraží, a tak zablokoval provoz prakticky v celé křižovatce. Některé spoje tramvajových linek číslo 1, 2, 8 a 11 byly zkráceny a odkloněny k Plynárnám, jiné spoje pak dojely k zastávce Muglinovská a vyčkávaly na uvolnění cesty, trolejbusy vůz objížděly.

Protože trolejbus se nedařilo zprovoznit, tak od 16.52 hodin dispečink zavedl odklony tramvajových linek číslo 1, 2 a 8, které z Muglinovské pokračovaly po trase linky číslo 11 přes Sad Boženy Němcové a Důl Odra na obratiště Hlučínská. Po příjezdu servisního vozu Dopravního podniku Ostrava se pak podařilo vadný trolejbus odtáhnout do vozovny, díky čemu bylo možné od 17.16 hodin obnovit provoz tramvají k hlavnímu nádraží.


Křižovatka Sad Boženy Němcové s odtahovaným trolejbusem (7. února 2018, OVANET.cz)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!