Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Moravskoslezský kraj chce komfortní autobusy

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Více cestujících v autobusech, kvalitnější, komfortnější dopravu a služby a to vše nejlevněji. Takový je cíl vedení kraje. Proto v celém regionu postupně vyhlašuje tendry na autodopravce.

Jako první kraj v republice je v loňském roce začal také motivovat, aby měli zájem na vyšším počtu lidí, které přepraví...


Autobusová doprava na Frýdeckomístecku (29. srpna 2015, Filip Vlček).

"Chceme, aby nízkopodlažními ekologickými autobusy, v nichž je samozřejmostí klimatizace, wifi, možnost platit kartou a chytrými mobily, jezdilo více cestujících. A také aby dopravci modernizovali vozový park za evropské dotace, a šetřili tak krajské peníze. Proto jsme se vloni jako první kraj v republice rozhodli motivovat dopravce, aby měli zájem vylepšovat zejména doplňkové služby a cenovou nabídku, na kterých zájem pasažérů hlavně stojí," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka

Dopravci, kteří na pořízení nových autobusů požádají o dotaci z evropských fondů, získají od Moravskoslezského kraje odměnu. "Vrátíme jim deset procent zcelkové získané investiční dotace. Další odměnu, a to 300 tisíc korun ročně mohou dostat, pokud se jim podaří zvýšit absolutní počet cestujících o pět procent oproti předchozímu kalendářnímu roku," dodal náměstek hejtmana.


Doprava v Havířově bude řešena až v roce 2020 (15. dubna 2016, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj je rozdělen do 16ti dopravních oblastí. V jedenácti končí smlouvy s autobusovými dopravci v prosinci 2018. Na Havířovsku, kde je doprava zajišťována autobusy na CNG z dotací Ministerstva životního prostředí, skončí smlouva v roce 2020. V loňském roce byla zahájena výběrová řízení na dopravce tak, aby od prosince 2018 byla ve všech oblastech, kde končí smlouva, zajištěna autobusová doprava na základě nových podmínek.

Moravskoslezský kraj hodlá radikálně řešit také železniční dopravu. Obrátil se například na Správu železniční dopravní cesty s žádostí o urychlenou modernizaci tratě do Bruntálu. Novinek se dočkají také cestující v železničním uzlu Ostrava, kde dojde k rekonstrukci tratí ze účelem zvýšení cestovní rychlosti. Současně s tím pak budou upraveny také stalice na Stodolní a Ostrava-Střed.


Opavsko bude také jednou z řešených lokalit (5. srpna 2016, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!