Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Část Nádražní dostává nové kolejnice i pražce

OSTRAVA - Z důvodu rekonstrukce tramvajové tratě mezi zastávkami Křižíkova a Muglinovská nejezdí od pondělí tramvaje na Hlavní nádraží a Hlučínskou. Výluka je v polovině, linky se sem vrátí v úterý.

Kromě toho až do října musí cestující počítat také s náhradní autobusovou dopravou na vybraných spojíc linky číslo 14...


Pohled do Nádražní ulice v první den výluky (11. září 2017, Filip Vlček).

Rekonstrukce tramvajové tratě začala přípravnými pracemi již minulý týden, kdy byl z prostoru kolejiště odstraněn asfalt či betonové panely. "Provádí se souvislá výměna svršku tratě zahrnující obnovu pražců, kolejnic, štěrkového lože a nově budou kolejnice uloženy na pryžové podložky," přiblížila Informačnímu portálu Vlčoun.cz rozsah prací tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková.

Důvodem, proč Dopravní podnik přistoupil k opravě tohoto úseku, je především vysoké opotřebení a poruchy geometrické polohy koleje. "Dodavatelské práce jsou v hodnotě 8,5 milionu korun, k tomu pak ještě dodávka kolejového materiálu je v hodnotě zhruba 6 milionů korun," upřesnila Rycková.


Záběr z prvního dne výluky zachycující odvoz kolejnic (11. září 2017, Filip Vlček).

Stavební práce se dotkly hned několika tramvajových linek, které tak musely změnit trasu. Linky číslo 1, 2, 8, 11 a 18 jsou ve směru od zastávky Důl Jindřich odkloněny a ukončeny v zastávce Plynárny. 

V úseku od zastávky Důl Jindřich přes Křižíkovu, Muglinovskou a Náměstí Svatopluka Čecha do zastávky Hlavní nádraží je za linky číslo 1, 2, 8 a 18 zavedena náhradní autobusová doprava. Za tramvajovou linku číslo 11 směrem na Sad Boženy Němcové a Hlučínskou je náhradní autobusová doprava zajištěna pravidelnými autobusovými linkami, a dále také posílenou linkou číslo 52. 


Linky číslo 1, 2, 8, 11 a 18 končí na Plynárnách (11. září 2017, Filip Vlček).

O víkendu ve dnech 16. a 17. září je pak z důvodu broušení kolejí rozšířen úsek, kudy tramvaje neprojedou, na celou délku Nádražní ulice. Pro tramvaje se tak stane neprůjezdný celý úsek tramvajové tratě v centru města. Tramvajové linky číslo 1, 2, 8 a 11 tak budou, vždy v době přibližně od 7.00 do 17.00 hodin, odkloněny ze zastávky Karolina na smyčku Výstaviště, kde jsou ukončeny.

V uvedeném období je také prodloužena náhradní autobusová doprava ve směru od Hlavního nádraží a ze zastávky Důl Jindřich autobusy pokračují přes Stodolní a Elektru do zastávky Karolina, kde je přestup zpět na tramvaje. 


Náhradní autobus v zastávce Důl Jindřich (11. září 2017, Filip Vlček).

Tramvajový provoz v Nádražní ulici bude obnoven v noci z pondělí na úterý 19. září, silniční uzavírka ale potrvá až do začátku října. Cestující totiž musí počítat ještě s jednou výlukou, a to o víkendu ve dnech 30. září a 1. října. "To bude probíhat pokládka asfaltobetonového krytu," upřesnila Karolína Rycková.


Na náhradní dopravu jsou nasazeny kloubové autobusy (11. září 2017, Filip Vlček).

Současně s touto výlukou probíhá až do 27. října výluka také na lince číslo 14, a to jednak z důvodu probíhající rekonstrukce na Nádražní, a poté také ve Vratimovské ulici. Spoje linky číslo 14 jedoucí v celé trase z Hlučínské na Novou huť jižní bránu jsou nahrazeny autobusy X14. Tyto spoje mezi Sadem Boženy Němcové a Hranečníkem zastavují na zastávkách v Sokolské ulici a zastávky Muglinovská, Křižíkova, Důl Jindřich, Stodolní, Elektra a Výstaviště vynechají.

Tramvajové spoje linky číslo 14, které podle jízdního řádu jezdí v trase od Plynárny na Hranečník, zůstanou zachovány beze změny. To znamená, že zastaví na všech pravidelných zastávkách a budou obslouženy tramvajemi.


Současně s tím je omezen také provoz aut (11. září 2017, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!