Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ještě letos zaplatíte kartou i v autobusech TQM

OPAVA - Zařadit se mezi dopravce, u kterých lze jízdné platit bezkontaktní platební kartou, plánuje v letošním roce opavské TQM. Původně to chtěl cestujícím nabídnout v létě, ale nakonec nechce nic uspěchat.

TQM vyčkává na konkrétní požadavky Moravskoslezského kraje ohledně výběrového řízení na zajištění dopravní obslužnosti...


Nové odbavovací zařízení v autobuse TQM (13. února 2017, FIlip Vlček).

Nové odbavovací zařízení instalovalo TQM do svých autobusů v závěru loňského roku, jejich dodavatelem se stala společnost Mikroelektronika. Systém v počátku vykazoval hned několik nedostatků, které s sebou každá novinka většinou přináší. "Mikroelektronika ale reaguje velmi pružně. Scházeli jsme se každý týden a dopilovávali jsme, co nebylo úplně stoprocentní," uvedl ředitel osobní dopravy TQM Michal Scholz. V únoru ale byl systém již kompletní.

Největší problém byl v rozdílu odbavování. Zatímco předchozí EMTest měl nastaveno, že když cestující přiložil kartu k zařízení, tak se nic nedělo a každou transakci včetně výdeje jízdenky musel potvrzovat řidič, systém ODISu je postaven na takzvaném autovýdeji. "V momentě, kdy cestující přikládá čipovou kartu, tak systém už prováděl předchozí navolenou transakci. Přitom nejprve musí cestující nahlásit cílovou zastávku a kartu přiložit až po potvrzení řidičem," vysvětlil Scholz. Se systémem je ale TQM plně spokojeno. Zařízení funguje rychleji a strojek startuje do půl minuty od jeho zapnutí.


Nově bude možné ještě letos platit platební kartou (13. února 2017, FIlip Vlček).

Dopravce TQM ale tím s inovacemi neskončil a chce cestujícím nabídnout placení jízdného prostřednictvím bezkontaktní platební karty. Firma již má podepsanou smlouvu s Mikroelektronikou na realizaci v letošním roce. "Předpokládali jsme, že to provedeme během letošních prázdnin. Všechny čtečky se totiž musí odinstalovat, zavézt do Vysokého Mýta do Mikroelektroniky, kde v zabezpečeném prostředí se do strojků nainstaluje čtečka platebních karet a poté se strojky vrátí zpět do Opavy," vysvětlil Scholz komplikovanou operaci.

Vedení společnosti nyní ale raději vyčkává na nové zadávací podmínky na výběrové řízení na zajištění dopravní obslužnosti na Opavsku, aby dopravce neudělal unáhlený krok. "Počkáme si na nové zadávací podmínky, a podle nich se pak zařídíme dál," uvedl Scholz. Ten ubezpečil že firma stále počítá, že během letošního roku bude možné platit bezkontaktními platebními kartami také v autobusech TQM.

Čtěte také...
- Autobusy TQM mají nové odbavovací zařízení (vydáno 15. února 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


S novým odbavovacím systémem je TQM spokojeno (13. února 2017, FIlip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!