Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

V Orlové zrekonstruují autobusové nádraží

KARVINÁ - Vyšší bezpečnost, lepší informovanost a komfortnější cestování s podporou multimodality jsou hlavními benefity, které svým cestujícím přinese modernizovaný přestupní terminál v Orlové.

Stávající terminál je zastaralý, předimenzovaný, a v současné době nesplňuje požadavky pro efektivní provoz hromadné dopravy...


Stavební práce na přestavbě terminálu v Orlové začaly (červenec 2017, 3CSAD).

Právě pro zastaralost a další aspekty podala společnost ČSAD Karviná žádost o dotaci v rámci 24. výzvy Výstavba a modernizace přestupních terminálů Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace na rekonstrukci terminálu v Orlové byla schválena ve výši 21,3 milionu korun.

Modernizovaný přestupní terminál Orlová poskytne cestujícím vyšší bezpečnost, lepší informovanost a komfortnější cestování s podporou multimodality, kdy díky novému přilehlému parkovišti a úschovně kol umožní cestujícím plynulý přestup z individuální automobilové a cyklistické dopravy na městskou a příměstskou autobusovou dopravu, a celkově tedy přispěje ke zvýšení atraktivity veřejné dopravy pro cestující. Současně bude veřejná doprava dostupnější pro osoby se zdravotním postižením a s omezenou schopností pohybu a orientace, které budou moci díky realizaci projektu využít plně bezbariérového přístupu k nástupištím a do provozní budovy.


Demolice prvních nástupišť je předvěstí velké stavby (červenec 2017, 3CSAD).

Nově budou všechny nástupní zastávky soustředěny na 1 nástupišti. Cestující tak již nebudou muset přecházet mezi jednotlivými nástupišti oddělenými komunikací, čímž dojde ke snížení možných kolizních bodů a ke zvýšení bezpečnosti. Jednodušší dostupnost hromadné dopravy zajistí nově vybudované přilehlé parkoviště s kapacitou 29 míst pro parkování. Dalších dvacet míst nabídne parkoviště typu Park & Ride, chybět nebude ani přístřešek pro 32 jízdních kol. 

Terminál bude disponovat velkoplošným venkovním LED panelem a dvěma LCD informačními panely, umístěnými v čekárně budovy, které budou cestujícím zobrazovat odjezdové časy linek, případná zpoždění a další informační sdělení z dispečinku.V polovině července byla s pomocí těžké stavební techniky zahájena demolice stávajících chodníků a nástupišť. Dokončení stavebních prací na zrekonstruovaném terminálu je naplánováno na červenec 2018.


Budova nádraží v Orlové je značně zastaralá (červenec 2017, 3CSAD).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!