Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

U Nové Vsi vodárny opravují tramvajové koleje

OSTRAVA - Už jen dva dny bude trvat výluka tramvají mezi zastávkami Nová Ves vodárna a Telekomunikační škola. Důvodem je oprava kolejí právě u zastávky Nová Ves vodárna, které byly ve špatném stavu.

Zatímco v prvních dnech byl dopravní podnik kritizován za nedostatečnou kapacitu autobusů, v dalších dnech vše utichlo...


Dělníci u zastávky Nová Ves vodárna (14. července 2017, Filip Vlček).

Tramvajová doprava v Ostravě dostává každým rokem záplaty v podobě rekonstrukce tramvajových tratí. Nejinak tomu je také toto léto, a tak se dělníci vrhli na úsek u zastávky Nová Ves vodárna. Trať byla v úseku do Svinova v tak neutěšeném stavu, že tramvaje tudy projížděly jen velmi pomalu. Kvůli tomu bylo ale nutné od 10. do 19. července rozdělit provoz do dvou samostatných izolovaných úseků.

Tramvajové linky číslo 3 byla ve směru od Dubiny zkrácena do zastávky Hulváky, kde se otáčela v nevyužívaném obratišti. Linky číslo 4 a 8 ve směru od Hranečníku, respektive od Hlavního nádraží pak z Hulváků většinou pokračovaly jako linky 7 do Výškovic nebo 17 na Dubinu. Podobně byly linky 7 a 17 vedeny i opačně.


Tramvaj linky číslo 4 končící na Hulvákách (14. července 2017, Filip Vlček).

Náhradní autobusová linka byla vedena z terminálu Hulváky po trase tramvajové tratě přes Svinov mosty až k Telekomunikační škole. Vzhledem k pracem v kolejišti u zastávky Nová Ves vodárna se tady ale v první dny výluk obrovské kolony, kvůli kterým autobusy náhradní dopravy měly zpoždění přesahující i půl hodiny.

V izolovaném úseku byla zajištěna náhradní tramvajová doprava. Ta jezdila mezi zastávkami Martinov - Čistírny - Telekomunikační škola - Poruba vozovna - Vřesinská v celodenním intervalu 5 minut a na linku byly vypravovány tramvaje z porubské vozovny, která tak díky této výluce výrazně snížila svoji denní výpravu. Vesměs šlo o vozy Anitra či K2, zpozorována byla také souprava tramvají T6. Provoz linky číslo 5 byl zachován.


Nástupní zastáka náhradních autobusů v terminálu Hulváky (14. července 2017, Filip Vlček).

V pátek 14. července byla výluka v dopoledních hodinách částečně poznamenána nehodou tramvaje s dodávkou u konečné zastávky Martinov. Řidič z dosud neznámých příčin přehlédl přijíždějící tramvaj náhradní dopravy a před výstupní zastávkou do ní narazil. Po střetu tramvaj vykolejila. Během nehody byl kromě řidiče v tramvaji ještě jeden cestující, oba vyvázli bez zranění.

Náhradní tramvajová linka byla po dobu přibližně 3,5 hodin zkrácena jen do zastávky Dílny DP Ostrava a do vyloučeného úseku do Martinova byla operativně zavedena náhradní autobusová doprava.

K výluce se vrátíme na naší facebookové stránce během následujícího víkendu ve fotogalerii.


Karosa vyzdobená v rámci Festivalu v ulicích na náhradní lince (14. července 2017, Filip Vlček).

Organizace dopravy v nočních hodinách se oproti denní variantě výrazně lišila. Zatímco v ostravské části sítě byl provoz beze změn, v porubské části v noci nejezdila náhradní tramvajová linka. Místo toho byly upraveny trasy náhradní autobusové dopravy.

První linka byla de facto prodloužením denní náhradní linky a ve směru od Hulváků byla od Telekomunikační školy prodloužena přes zastávky Poruba vozovna po trase až na Vřesinskou. Navíc byla v trase z Hulváků přes Svinov, Třebovickou, Sokolovskou a Čistírny do Martinova vedena druhé linky náhradní autobusové dopravy. Obě linky přitom byly v oblasti Hulváků napojeny na tramvajové linky.


Náhradní tramvajová linka přijíždí k Telekomunikační škole (14. července 2017, Filip Vlček).

Výluka bude končit v noci ze středy 19. na čtvrtek 20. července. Poté bude tramvajový provoz vrácen do původních tras. Tramvajové linky tak budou opět ovlivněny pouze jednou výlukou, a to na Plzeňské ulici. Provoz je přerušen v úseku zastávek Most Mládeže - Tylova a v úseku z Tylovy na Hulváckou je zajištěna náhradní tramvajová doprava obousměrnou tramvají jezdící po jedné koleji.

Stáhněte si...
- Orientační schema tramvajové dopravy v denním provozu si stáhněte zde.
- Orientační schema tramvajové dopravy v nočním provozu si stáhněte zde.
- Kompletní jízdní řád náhradní tramvajové dopravy si stáhněte zde.
  (zdroj: Dopravní podnik Ostrava).


Linka mířící do Martinova v zastávce Rektorát VŠB (14. července 2017, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!