Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaje v Nádražní zase jezdí po jedné koleji

OSTRAVA - Druhá etapa rekonstrukce Nádražní ulice začala. Po víkendové výluce tramvajové dopravy mezi Moravskou Ostravou a Karolinou nyní tramvaje jezdí zase po jedné koleji.

Co obyvatele Moravskoslezské metropole čeká a nemine? Omezení, objížďky, čas od času i náhradní autobusová doprava...


V části Nádražní se opět jezdí po jedné koleji (5. dubna 2016, Filip Vlček).

Čtyřdenní výluka tramvajové dopravy, která se uskutečnila od 1. do 4. dubna, by se dala označit za symbolické zahájení druhé etapy rekonstrukce důležité silniční tepny Nádražní ulice v centru Ostravy. Naplno se tak rozeběhly stavební práce na modernizaci inženýrských sítí, které v létě završí rekonstrukce tramvajové tratě. Kompletně hotovo by mělo být ještě letos v listopadu, dokončovací práce budou prováděny až do února 2017.

Čtěte také...
- Trať v Nádražní opět čeká jednokolejný provoz (vydáno 4. dubna 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


STavbaři začali s modernizací inženýrských sítí (5. dubna 2016, Filip Vlček).

Od úterý 5. dubna došlo ke změně organizace tramvajové dopravy. Tramvajové linky číslo 1, 2, 8, 9, 11 a noční 18 včetně vyjíždějících a zatahujících tramvají do vozovny tak v úseku Elektra - Stodolní jezdí obousměrně po jedné koleji. Tramvaje pohledem od Stodolní zatím využívají levou kolej.

Samotné kolejové přejezdy jsou instalovány hned za zastávkou Stodolní a na druhé straně druhé pak přibližně v úrovni radnice městského obvodu Moravská Ostrava. Ve směru od Karoliny tento stav umožňuje najetí maximálně dvou tramvají před výhybku, další tramvaje musí vyčkávat v zastávce Karolina na uvolnění tramvajové tratě, k čemu díky vhodnému prokladu jízdních řádů dochází zřídkakdy.


Vyústění jednokolejky u Ostravice (5. dubna 2016, Filip Vlček).

Kvůli zajištění plynulého jednokolejného provozu došlo ale také k dalším úpravám. Zcela zrušena byla v obou směrech zastávka Elektra, Dopravní podnik Ostrava cestující odkazuje na blízkou zastávku Karolina. Posunuta byla ale také zastávky Stodolní, která se během první etapy rekonstrukce Nádražní ulice dočkala výrazné modernizace. Zastávka se nachází o 150 metrů blíže k hlavnímu nádraží.

V souvislosti se stavebními pracemi došlo navíc k dlouhodobému nahrazení tramvají linky číslo 14 za autobusy a k úpravě trasy. Linka tak dočasně jezdí z Hlučínské přes Sad Boženy Němcové na Sokolské ulici a dále okolo Nové radnice na Hranečník a dále na Novou huť. Linka tak neobsluhuje zastávky na Nádražní ulici.

Stáhněte si...
- Výlukový jízdní řád náhradní autobusové dopravy za linku 14 si stáhněte zde.
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Tramvaje KT8D5 linky číslo 6 zatahující do vozovny (5. dubna 2016, Filip Vlček).

Tím ovšem změny v dopravě neskončí. "Další úplná výluka tramvajové dopravy v Nádražní ulici, která zahájí druhou fázi II. etapy rekonstrukce, je plánována na 4. až 6. června," uvedla tisková mluvčí města Ostravy Andrea Vojkovská. V tomto termínu bude přesunuta tramvajová doprava na v současnosti vyloučenou kolej.

A po vzoru loňského roku bude stejný scénář platit také o letních prázdninách, kdy bude z důvodu rekonstrukce tramvajové tratě tramvajový provoz od 25. července do 27. srpna zastaven úplně. I tentokrát se dá se stoprocentní pravděpodobností určit, že tramvaje opět budou odkloněny na Výstaviště, v úseku Hlučínská - Křižíkova bude jezdit náhradní tramvajová doprava a z Karoliny k hlavnímu nádraží pak i náhradní autobusová doprava.


Zastávka Stodolní je posunuta (5. dubna 2016, Filip Vlček).

Automobilový provoz je v době rekonstrukce Nádražní ulice vyloučen ve směru z Přívozu na Karolinu v úseku od Mlýnské ulice po ulici 28. října, ve směru z Karoliny do Přívozu v úseku od Československých legií po Mlýnskou ulici. Možný není ani průjezd křižovatkou ulic 28. října a Nádražní od ulic Pivovarské a Na Karolině ve směru na Porubu. "Oficiální objízdná trasa ve směru od Přívozu na Karolinu vede ulicemi Českobratrskou, Poděbradovou, Švabinského, Porážkovou a Těžařskou, v opačném směru je automobilová doprava odkláněna ulicemi Zámeckou, Tyršovou a Mlýnskou," dodala Vojkovská.

Zvýšené opatrnosti by měli dbát také chodci, protože na místech původních přechodů je nyní z bezpečnostních důvodů zákaz přecházení. Týká se to především bývalého přechodu u Ostravice, kde je zákaz přecházení z důvodu vyčkávání tramvají na volný průjezd jednokolejkou.


Dočasné zastávky Stodolní blíže k hlavnímu nádraží (5. dubna 2016, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!