Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

O Velikonocích v centru Ostravy opravili trať

OSTRAVA - Prodlouženého Velikonočního víkendu využili pracovníci ostravského dopravního podniku k opravě tramvajové tratě a revizi trolejového vedení mezi Náměstím Republiky a Karolinou.

Trasy tramvajových linek se tak musely přizpůsobit zbytku tramvajové sítě a zajištěna byla také náhradní autobusová doprava...


Práce v kolejišti na křižovatce u Ostravice (25. března 2016, Ondra Kašpárek).

Výluka tramvajové dopravy byla zahájena v pátek 25. března okolo 7.00 hodiny a trvala až do noci z neděle na pondělí 28. března do 3.45 hodin. Důvodem byly práce v kolejišti na křižovatce ulic Nádražní a 28. října u bývalého obchodního domu Ostravica a dále také práce na trolejovém vedení ve vyloučeném úseku. 

Dopravní podnik Ostrava proto musel zajistit odklony denních i nočních tramvajových linek a místo nich zavést náhradní autobusovou dopravu. V oblasti centra Ostravy pak byla tramvajová doprava zachována.


Autobus náhradní dopravy v zastávce Karolina (25. března 2016, Ondra Kašpárek).

Tramvajové linky byly z důvodu výluky v centrální části trasy vždy rozděleny na dvě samostatné větve. Linky číslo 1, 2, 4, 8, 11 a 18 byly ve směru do centra zkráceny a ukončeny na přemístěné zastávce Náměstí Republiky na Vítkovické ulici, případně pokračovaly dále jako jiná tramvajová linka.

V oblasti Náměstí Republiky koordinovali pohyb cestujících a jejich přestup na náhradní autobusovou dopravu dispečeři Dopravního podniku Ostrava, a tak by se průběh výluky dal hodnotit velmi pozitivně.


Tramvajová trať se stala neprůjezdnou (25. března 2016, Ondra Kašpárek).

V oblasti centra pak byly tramvajové linky vedeny následovně. Linka číslo 4 byla ve směru z Nové Huti zkrácena do zastávky Výstaviště stejně, jako linka 12 ve směru z Hranečníku. Z Výstaviště pak tramvaje pokračovaly jako náhradní tramvajová doprava v trase Výstaviště - Muglinovská - Hlavní nádraží.

Z Hlučínské přes Muglinovskou na Výstaviště pak byla vedena odkloněná a zkrácená verze tramvajové linky číslo 11. Ta byla společně s linkami 4 a 12 vedena podle speciálních výlukových jízdních řádů.


Přestup na dočasné zastávce Náměstí Republiky  (25. března 2016, Ondra Kašpárek).

Náhradní dopravu zajišťovaly kloubové autobusy náhradní dopravy v trase Náměstí Republiky - Karolina - Výstaviště, kde byl pro cestující zajištěn opětovný přestup zpět na tramvajovou dopravu.


Práce na trolejovém vedení u mostní konstrukce (25. března 2016, Ondra Kašpárek).

Pracovníci Dopravního podniku Ostrava byli zastiženi jednak na kolejové křižovatce u bývalého obchodního domu Ostravica Textilia při práci na tramvajové trati, a dále v ulici 28. října v oblasti mezi zastávkami Karolina a mostní konstrukcí nad železniční tratí při údržbě a revizi trolejového vedení. 

Z pohledu cestujících byla výluka o Velikonočním víkendu zajištěna bez potíží také díky asistenci informátorů dopravního podniku.


Bezpečné přestupy cestujících zajišťovali informátoři (25. března 2016, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!