Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava důležité Nádražní brzdí tramvaje

OSTRAVA - Čtrnáct dní je tramvajový provoz v části Nádražní ulice v Ostravě sveden na jednu kolej. Hned první den ukázal na některé nedostatky, které Dopravní podnik Ostrava následně poměrně rychle napravil.

Cestující se ale musí obrnit trpělivostí. Ačkoli první etapa skončí už příští rok, rekonstrukce celé Nádražní potrvá dva roky...


Tramvaje ve směru do Ostravy jezdí po protisměrné koleji (29. dubna 2015, Filip Vlček).

Tramvajový provoz po jedné koleji byl zahájen v úterý 21. dubna po čtyřdenní výluce. Během ní pracovníci stavby demontovali část kolejiště a instalovali výhybky, aby bylo možné během rekonstrukce tramvajový provoz v Nádražní ulici zachovat. V opačném případě by totiž byla zcela odříznutá vozovna Křivá.

Čtěte také...
- Ruch v Nádražní zastavila stavba jednokolejky (vydáno 18. dubna 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Souprava tramvají T3 na kolejovém přejezdu (29. dubna 2015, Filip Vlček).

A první den provozu jednokolejky na ulici Nádražní byl opravdu zkouškou, ukázala se totiž reálná propustnost tramvají. "V důsledku silné individuální dopravy na ulici Českobratrské a dopravní nehody s tramvají linky číslo 9 vznikají v tramvajové dopravě nepravidelnosti," uvedl 21. dubna mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht.

Dodal, že podnik situaci pečlivě sleduje a postupně připravuje řadu opatření ke zlepšení stavu. A skutečně se během prvních dnů ponaučil a během týdne některé úpravy aplikoval do běžného provozu.


Podle aktuální situace řídí dopravu policisté (29. dubna 2015, Filip Vlček).

Jednokolejný provoz je zaveden mezi zastávkami Důl Jindřich a Elektra. Protože v místě zastávky Stodolní je jednokolejný provoz rozvětvený zpět do dvou kolejí, dopravní podnik plánovaně zrušil zastávku Stodolní.

Právě na zrušení zastávky Stodolní upozorňovalo hlášení v tramvaji. Cestující jej ale kritizovali, neboť se z reproduktorů v tramvaji informace rozezněla až po odjezdu ze zastávky Důl Jindřich, respektive Elektra. Během týdne proto bylo hlášení rozšířeno také na zastávku předcházející, a tak má cestující možnost vystoupit již dříve.


Tramvaje v Nádražní ulici mířící k Dolu Jindřich (23. dubna 2015, Filip Vlček).

"Situace je trvale monitorována a zodpovědní řídící pracovníci jsou připraveni zavést další opatření, které by situaci zlepšilo," dodal Albrecht s tím, že si dopravní podnik uvědomuje nepohodlí, které cestujícím v důsledku rekonstrukce Nádražní vznikají.

Tramvaje jezdí především ve špičce značně zpožděné. Především v době konce ranní a odpolední přepravní špičky, kdy zatahují tramvaje z linek číslo 6, 10 a 12 do vozovny Křivá, dochází ke kumulování tramvají před jednokolejným úsekem. Navíc v době podobných komplikací řídí dopravu na křižovatce s Českobratrskou ulicí policisté, čímž umožňují průjezd delší kolony tramvají.


Souprava tramvají linky číslo 9 u zrušené zastávky Stodolní (29. dubna 2015, Filip Vlček).

Podle harmonogramu prací bude současný jednokolejný provoz v Nádražní ulici veden až do čtvrtka 11. června. Od pátku do neděle pak bude probíhat přepojení současné provozní koleje na tu levou ve směru z centra, která je dnes odpojená, a cestující bude místo tramvají vozit náhradní autobusová doprava. Od 15. června pak bude tramvajový provoz obnoven po druhé koleji.

Od 30. července do konce srpna pak bude probíhat další úplná výluka v Nádražní ulici, dopravní opatření se ale v současné době teprve připravuje a je ještě předčasné se o něm zmiňovat.


Vyústění kolejového přejezdu na Stodolní (23. dubna 2015, Filip Vlček).

Stavební práce na kanalizaci ale omezí i trolejbusový provoz. O prodlouženém víkendu od 8. do 10. května bude uzavřena křižovatka ulic Nádražní a Českobratrská, kvůli čemu bude muset Dopravní podnik Ostrava odklonit trolejbusy linek číslo 102, 103, 104, 105, 108, 109 a 112 a nahradit je autobusovou dopravou.

Pro úplnost dodejme, že rekonstrukce Nádražní ulice omezí provoz na dva roky. Současná první etapa přitom potrvá do příštího roku. Informační portál Vlčoun.cz bude práce sledovat a čtenáře bude průběžně informovat.


Kolej ve směru do centra je dočasně odpojená (29. dubna 2015, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!