Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Veřejnost může ovlivnit dopravu na Liberecku

LIBERECKÝ KRAJ - Plány na rozvoj integrovaného dopravního systému, odbavovacího systému a mobilní aplikace či plány dopravní obslužnosti. To obsahuje Plán dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období 2024 až 2028.

Zasílat náměty či připomínky, a to konkrétně k jednotlivým kapitolám či stranám, lze nejpozději do konce března na e-mail organizace KORID LK...


Ilustrační foto (4. února 2020, KÚ Libereckého kraje)

Zpracování plánu dopravní obslužnosti je zákonnou povinností objednatelů veřejné dopravy. Pořizují ho na období minimálně 5 let. Obsahuje - zjednodušeně řečeno -, co a za jakých podmínek (smluvních či finančních) bude v rámci veřejné dopravy zadavatel objednávat. "V současnosti máme připraven a zveřejněn návrh dopravního plánu, který jsme odeslali našim partnerům, tedy obcím i objednatelům, kteří přímo či nepřímo participují na provozu integrovaného dopravního systému IDOL," uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

Zpracováním návrhu dopravního plánu je pověřena společnost KORID LK. Přestože se jedná o rozsáhlý a spíše odborný dokument, jsou z něj patrné rozvojové cíle v rámci oblasti tarifu a odbavení nebo rozsahu dopravní obslužnosti. Plán obsahuje zhruba sto definovaných cílů. „Zmínit lze například plán územního rozvoje IDOL, přičemž dílčí část bude ve spolupráci s Královéhradeckým krajem připravena již letos. Zaměřit se chceme ale také na další postupný rozvoj odbavovacích systémů nebo na rozvoj dopravní obslužnosti,“ doplnil Sviták.


Ilustrační foto (4. února 2020, KÚ Libereckého kraje)

"Zavedení systému operativní veřejné dopravy, takzvaný Taxibus, zlepšení koordinace s městskou dopravou, příprava nového rychlejšího spojení mezi Libercem a Pardubicemi ve spolupráci s Ministerstvem dopravy, zlepšení a rozvoj spojení do Polska i Německa, to jsou příklady námi uvedených cílů," poodhalil Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK. Během března je možné k dopravnímu plánu zaslat na e-mail pdou@korid.cz připomínky, které budou v průběhu dubna vypořádány. V průběhu května a června tohoto roku pak dojde k projednání a schválení finální verze dokumentu.

Dopravní plán obsahuje i ambiciózní cíle v oblasti infrastruktury, jejichž splnění kraj přímo ovlivnit nemůže. Dopravní plán je však uvádí, aby partneři v úrovni Ministerstva dopravy či Správy železnic znali priority kraje. Dokument obsahuje také takzvané standardy dopravní obslužnosti, kterými zadavatel garantuje rozsah i kvalitu dopravní obslužnosti, ale také principy spoluúčasti města a obcí na chodu integrovaného dopravního systému IDOL.

Více informací...
Plán dopravní obslužnosti Libereckého kraje na období 2024 až 2028.
  (zodrj: Krajský úřad Libereckého kraje)


Ilustrační foto (4. února 2020, KÚ Libereckého kraje)

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!