Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava ulice je ve skluzu, MHD se vrátí později

LIBEREC - S prodloužením výluky musí počítat cestující v liberecké MHD. Stavbaři na třídě Milady Horákové totiž mají skluz, a tak se sem autobusy vrátí o dva týdny později až 16. prosince.

Změněnou trasou tak musí i nadále projíždět osm autobusových linek, přesunuty jsou některé zastávky, jiné jsou zrušeny...


Křižovatka ulice Melantrichovy a Dr. M. Horákové (17. listopadu 2016, Zdeněk Mazánek).

Stavební práce na opravách inženýrských sítí a komunikaci Horákové v úseku Melantrichova - Čechova v současné době sice již finišují, ale nebudou dokončeny v původním termínu. Zhotovitel stavby byl konfrontován reálnými skutečnostmi, které mnohdy mohou harmonogram prací značně ovlivnit. "Dešťová kanalizace s předpokládaným zahájením prací byla podle harmonogramu naplánována na 31. týden s šestitýdenní dobou realizace. Skutečnost byla jiná. Zahájilo se až ve 39. týdnu a hotovo bylo ve 44. týdnu," vysvětlil náměstek Tomáš Kysela.

Stejně tak oprava komunikace třídy Milady Horákové měla být zahájena ve 35. týdnu. Skutečný termín zahájení byl až 42. týden. Tady došlo dokonce ke zkrácení plánovaného třináctitýdenního rozsahu prací na devět týdnů. Z toho vyplývá, že zhotovitel stavby zahájil práce proti plánovanému harmonogramu později.


Autobusová doprava je zčásti zachována (17. listopadu 2016, Zdeněk Mazánek).

Autobusové linky číslo 13, 20, 24, 26, 37, 39, 57 a 60 tak budou až do 16. prosince vedeny obousměrně objízdnou trasou ulicemi Košická a Čechova. Zastávka Babylon bude náhradní za zastávku Košická a zastávka Melantrichova nebude po dobu uzavírky těmito linkami obsluhována. Linka číslo 31 je vedena ve směru Průmyslová zóna Jih ulicemi Košická a Nákladní. Linka číslo 33 je vedena ve směru Průmyslová zóna Jih odklonem přes zastávku Krejčího a Zelené Údolí do zastávky Rochlice a dále po své trase. V opačném směru je vedena linka po stejné objízdné trase až do zastávky Ježkova a dále po své trase.

Noční linka číslo 90 je vedena ve směru do Doubí po své trase, v opačném směru je vedena ze zastávky Čechova po objízdné trase ulicemi Čechova a Košická do Fügnerovy ulice. Zastávka Babylon je i v tomto případě náhradní za zastávku Košická.


Dr. Milady Horákové mezi Melantrichovou a Čechovou (17. listopadu 2016, Zdeněk Mazánek).

"Podle harmonogramu prací budou podkladní vrstvy, včetně podkladních betonů,dokončeny a hotovy do 26. listopadu," doplňuje náměstek primátora Tomáš Kysela s tím, že podkladní asfaltové vrstvy budou hotovy do 30. listopadu a pokládka obrusné asfaltové vrstvy bude provedena do 9.prosince 2016.

Po 9. prosinci 2016 budou prováděny dokončovací práce na dopravním značení a veřejném osvětlení. Provedení dopravního značení bude závislé na klimatických podmínkách. Podle aktuální předpovědi počasí je pak možné otevřít opravené komunikace na třídě Horákové před plánovaným termínem dokončení, kterým je 16. prosinec 2016. Změna jízdních řádů autobusů MHD se změní v pevně stanoveném termínu 16. prosince.


Dr. Milady Horákové mezi Melantrichovou a Čechovou (17. listopadu 2016, Zdeněk Mazánek).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!