Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Už i v Hradci Králové můžete lístky platit kartou

HRADEC KRÁLOVÉ - Koncem srpna byla dokončena instalace nových odbavovacích zařízení v trolejbusech a autobusech MHD v Hradci Králové. S platností od začátku září tak je možné jízdenky přímo ve voze uhradit bankovní kartou.

I přesto, že jde o novinku, dopravní podnik varuje, že se mohou objevit určité počáteční problémy. Ty ale dopravce slibuje okamžitě vyřešit...


V Hradci je konečně možné platit bezkontaktně (4. února 2019, Vlčoun/František Živnůstka)

Nový systém nákupu jednotlivého jízdného bankovní kartou přináší možnost realizovat pouhým přiložením karty ve vozidle platbu základního jízdného v ceně 14 korun. V případě provedení další volby dle pokynů na displeji a opakovaným přiložením karty je možné uhradit další jízdenky pro spolucestujícího, případně uhradit zlevněnou jízdenku. Pro platbu kartou funguje i přestupní jízdenka kdy při zakoupení jednotlivého základního jízdného ve vozidle za 14 korun je při nástupu do dalšího vozidla v časovém limitu po přiložení karty odečtena pro další jízdu platba 4 korun. Limit je stanoven od 4.00 do 19.00 hodin na 35 minut a od 19.00 do 4.00 hodin a o víkendu na 50 minut. 

Při platbě kartou nelze využít možnosti jízdy na krátkou vzdálenost. Pro využití jízdy na krátkou vzdálenost bude v budoucnu nutno svou kartu registrovat do systému. Systém poskytuje výše uvedené možnosti nákupu bankovní kartou i v případě, že karta je nahrána do chytrého telefonu neboli smartphonu s dotykovým displejem, který běží na operačním systému, do hodinek, případně dalších zařízení poskytujících tuto možnost. Platba bezkontaktní platební kartou poskytne stejné tarifní výhody jako úhrada jízdného pomocí elektronické peněženky na Městské kartě.


Nový odbavovací systém je ve všech vozidlech (4. února 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Použitá bankovní karta musí být vždy řádně aktivována dle pokynů vydavatelské banky a mít při platbě dostatečný zůstatek na s ní spojeném bankovním účtu. Čtečka u předních dveří se od čteček u dalších dveří liší pouze vizuálně tím, že je zde umístěna tiskárna. Co do ostatních funkcionalit se od sebe čtečky neliší. Nový odbavovací systém neruší žádný způsob dosavadního odbavení – jedinou změnou je možnost platby jednotlivého jízdného dalším novým způsobem a také zároveň kopíruje současný tarifní systém - podmínky hradecké MHD.

Podrobné plné znění všech podmínek naleznete následně - v rámci úplného zavedení modernizovaného systému - v již zmíněném tarifu a ve Smluvních přepravních podmínkách pro přepravu ve vozidlech MHD v Hradci Králové na webu Dopravního podniku města Hradce Králové. "Vzhledem k rozsáhlosti a složitosti celého systému odbavení se mohou vyskytnout určité problémy, které je třeba odladit přímo v každodenní praxi," upozornil závěrem tiskový mluvčí dopravního podniku František Meduna. 


DP nyní bude vychytávat prvotní provozní potíže (4. února 2019, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!